Talkshow: Online video is de toekomst van de journalistiek

Verdringt videojournalistiek het geschreven woord? Wat kan de camjo meer en minder dan de schrijvende pers? En maakt online video van iedereen een journalist? Philippe Remarque, hoofdredacteur van de Volkskrant, spreekt in deze talkshow met experts over de stelling “Online video is de toekomst van de journalistiek”.

Met o.a. Arjen Lubach, Casper Sikkema (VICE), Rachid Finge (YouTube), Jurjen Ijsseldijk en Melvin Captein (NOS op 3).

DONDERDAG 9 FEBRUARI, 19:30-21:00 UUR

PROGRAMMA

19.30 uur – Opening met vraaggesprek tussen Arjen Lubach en Philippe Remarque
20:10 uur – Tafeldiscussie met Casper Sikkema, Rachid Finge, Jurjen Ijsseldijk en Melvin Captein. We kijken naar intiatieven van NOS Lab, mobiele journalistiek (Yusuf Omar) en VR initatieven zoals van Hans Jaap Melissen.
20.50 uur – Wrap up

Beeld en Geluid organiseert deze talkshow in samenwerking met de Volkskrant in het kader van de tentoonstelling Let’s YouTube. In februari is het thema van de tentoonstelling Journalism en is Philippe Remarque is de ambassadeur van deze maand.

Kaarten voor de Talkshow kosten € 5,00 en zijn nu te reserveren. Voorafgaand aan de Talkshow kun je het museum, de Beeld en Geluid experience, en de tentoonstelling Let’s YouTube bezoeken. Een combi-ticket inclusief museumbezoek kost € 16,00.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*