Taco Zimmerman in Raad van Toezicht Beeld & Geluid

Taco Zimmerman is op 20 juni 2022 als lid toegetreden tot de Raad van Toezicht van Beeld & Geluid in Hilversum. Na zijn studie Politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, startte Taco Zimmerman (1969) zijn carrière als redacteur, producer en regisseur bij ‘Club Veronica’. Vanaf 1995 was hij directeur en (mede)eigenaar van diverse productiemaatschappijen, zoals StudioWTC en Palazzina Productions. Tot begin 2022 bekleedde hij de functie van CEO van Tuvalu Media Group, die hij in 2006 oprichtte. Deze productiemaatschappij maakt programma’s voor zowel de publieke omroepen als de commerciële zenders, zoals Het verhaal van Nederland, Maestro en Brugklas. 

‘In Taco hebben we een uitstekende kandidaat gevonden om onze Raad van Toezicht te versterken. Als producent kent hij de mediawereld als geen ander en hij is dan ook een fantastische aanvulling op ons team,’ aldus Onno Hoes, voorzitter Raad van Toezicht Beeld & Geluid.  

De huidige Raad van Toezicht van Beeld & Geluid telt zeven leden. De minister van OCW benoemt de voorzitter, de overige leden benoemt de Raad zelf. De Raad bestaat uit voorzitter Onno Hoes, Arendo Joustra, Julia Noordegraaf, Hedwig Saam, Najima Khan, Momet Abas en Taco Zimmerman.
   
Over Beeld & Geluid
Beeld & Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld & Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*