Suse van Kleef en Jeroen Latijnhouwers tijdelijke presentatoren bij NOS Sport 

Suse van Kleef en Jeroen Latijnhouwers gaan de komende maanden als tv-presentator aan de slag bij NOS Sport.   

Suse van Kleef gaat samen met Gert van ’t Hof het programma van de NOS rond het WK voetbal 2023 presenteren. Het WK voetbal (v) wordt van 20 juli tot en met 20 augustus in Australië en Nieuw-Zeeland gehouden. De NOS zendt iedere dag een wedstrijd van dat WK live uit, waarvan de presentatie rondom die wedstrijd afwisselend in handen is van Suse van Kleef of Gert van ’t Hof.   

Suse van Kleef over de presentatie van het WK: “Dit zijn de speciale toernooien waar ik naar uitkijk. Ik verheug me enorm op een maand lang mondiaal topvoetbal en op het vertellen van alle verhalen die deze sport zo interessant maken.” Jeroen Latijnhouwers is aankomende zomer een van de presentatoren van de programma’s NOS Studio Sport en het NOS

Sportzomerjournaal, de langere versie van NOS Sportjournaal in de zomer. Het gaat om een aanstelling voor de drukke sportmaanden juni, juli, augustus en september. De eerste uitzending met Jeroen Latijnhouwers staat voor eind juni op het programma.   “Ik heb er zin in, zoveel zelfs dat ik mijn radiowerk tijdelijk op een lager pitje zet”, geeft Jeroen Latijnhouwers aan. “Dat heb ik nog niet eerder gedaan maar deze keer wel. Sport is een rode draad door mijn leven: als beoefenaar, als liefhebber en ook vakmatig. Ik heb een aantal jaar als sportjournalist gewerkt en het is meer dan leuk die tijd een kort vervolg te geven.”
Achtergrond 
De aankomende maanden staat er met onder meer het WK voetbal (v) en de Tour de France (m & v) veel sport op de kalender. Om die reden was de NOS op zoek naar ervaren presentatoren die op korte termijn aan de slag konden. Suse van Kleef (36) is al langer aan de NOS verbonden: in het verleden bij NOS op 3 en als correspondent Groot-Brittannië. Nu is ze actief als voetbalcommentator en presentator van NOS Langs de Lijn. Bij de twee vorige grote toernooien van het Nederlands elftal (WK 2019 / EK 2022) was Van Kleef de vaste sidekick van Sjoerd van Ramshorst bij het avondprogramma van de NOS.Jeroen Latijnhouwers (56) was in zijn carrière onder meer presentator bij RTL Nieuws (1997 – 2003), Editie NL (2003 – 2014) en Hallo Nederland (2014 – 2018, Omroep Max). Hij was ook als nieuwlezer te horen bij Radio 538 en Radio Veronica. Momenteel is hij nieuwslezer bij QMusic en het ANP en radiopresentator bij Radio West. 

2 Comments

  1. Ik vind het NIET kunnen dat we de vrouwen apart moeten benoemen! Doe het NIET of schrijf dan ook een (m) bij de mannen. Dit is seksistisch en het scheid ons nog verder apart als MENS.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*