Subsidie voor regionale samenwerking nieuwsmedia

Newsroom Enschede, een samenwerkingverband tussen De Twentsche Courant Tubantia en TV Enschede FM, krijgt subsidie uit de nieuwe regeling Regionale Journalistieke Samenwerking, Er is een bedrag van maximaal 450.000 euro subsidie gedurende 3 jaar beschikbaar om de nieuwsvoorziening in de regio te verbeteren, zo meldt Persinnovatie.nl.

Bij het subsidiegevende fonds zijn 29 voorstellen voor journalistieke regiosamenwerking ingediend. Newsroom Enschede mag het spits afbijten met dit pilotproject. Beide partijen deden in 2014 ervaring op met deze samenwerking via projecten rond de raadsverkiezingen en de zoektocht naar een nieuwe burgemeester.

Opleidingen
Centraal binnen Newsroom Enschede staat het ontwikkelen van een bedrijfsmodel met een constante stroom van vernieuwende journalistieke producties, een kostendekkend businessmodel en kopieerbaarheid naar andere regio’s. Media-opleidingen op HBO- en MBO-niveau zijn hierbij nauw betrokken.

Volgens het Fonds Regionale Journalistieke Samenwerking is dit niet alleen een interessante publiek-private samenwerking, maar ook de slechting van een barriere tussen de nieuwsvoorziening van een regionale krant en een lokaal televisiestation.

Foto: TV Enschede FM. Henk ten Harkel (links), chef stadsredactie Enschede TC Tubantia, proost op de erkenning met Flip van Willigen, stationsmanager TV Enschede FM.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*