Studentenradiostation HvA Campus Creators feestelijk van start

Met champagne en petitfours is het studentenplatform HvA Campus Creators van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) dinsdag feestelijk van start gegaan. Een studentenredactie maakt voortaan op werkdagen live radio en is onder meer te horen en zien op SALTO, de lokale omroep van Amsterdam.

Het initiatief van de HvA-opleidingen Communicatie en Creative Business geeft studenten de kans om een eigen show de ether in te slingeren. Een redactie van zes studenten bepaalt helemaal zelf waar de uitzendingen over gaan. Rector van de HvA Geleyn Meijer was dinsdag de eerste officiële gast in de glazen radiostudio in de HvA-locatie Benno Premselahuis.

Marktplaats voor studenten
Opleidingsmanager Jord Schaap van de opleidingen Communicatie en Creative Business straalde van trots bij de opening. “We kunnen vanaf nu elke werkdag live FM-uitzendingen maken. Bij mijn weten zijn we het enige studentenstation in Nederland dat dit doet en dat is heel bijzonder.” Maar er zijn grootsere plannen. “We willen gaan uitbreiden naar een AV-platform: een soort marktplaats waar studenten ook klussen kunnen ophalen.”

HvA Campus Creators is niet alleen voor studenten die Communicatie of Creative Business studeren. Iedereen binnen de HvA, van welke opleiding dan ook, is welkom om achter de draaischijven te kruipen.

Studenten en werkgevers samenbrengen
Het initiatief is in samenwerking met SALTO, het Amsterdamse platform op radio, televisie en het web. De studentenredactie is voortaan iedere werkdag live te horen op SALTO FM en SALTO 1 tussen 12.00 en 14.00u. Stem hiervoor af op 106.8 FM of 99.4 FM, of luister mee via https://campuscreators.nl/.

Daarnaast houdt de redactie dagelijks haar website bij met nieuwe content. Ook andere onderwijsactiviteiten zullen een plek op deze site gaan krijgen. Het uiteindelijke doel van HvA Campus Creators is om studenten een eigen online portfolio te laten bouwen, zodat studenten en werkgevers met elkaar in contact komen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*