Forse kijkcijfergroei voor Franstalige tv-zender TV5MONDE in Nederland

De laatste cijfers van Stichting Kijkonderzoek / Gfk laten een jaarlijkse groei zien van +11% in het wekelijkse bereik van TV5MONDE onder Nederlanders van 6 jaar en ouder in de eerste zes maanden van 2018.

In de belangrijke doelgroep 13-49 is de groei zelfs haast twee keer zo groot met een piek van +20% in het totaal aantal wekelijkse kijkers tussen de eerste zes maanden van 2017 en januari tot en met juni dit jaar. De gemiddelde kijkdichtheid gedurende prime time is gegroeid met +25% over dezelfde periode in de 13+ doelgroep, terwijl de kijkduur is toegenomen met 22% sinds 2016.

André Vroegindeweij, directeur van Pratensis Media, vertegenwoordiger van de Franstalige zender in Nederland, geeft een toelichting op de cijfers: “Deze goede prestatie onderstreept de sterke lokale belangstelling voor de dagelijkse selectie van Franstalige programma´s met Nederlandse ondertiteling. Terwijl TV5MONDE goed blijft scoren op cinema en premium documentaires («Des Racines et des Ailes», «Échappées Belles» …), heeft de zender ook een nieuw, jonger publiek aangetrokken, dankzij het aanbod aan goed bekeken series en televisiedrama´s, zoals «Cherif», «Les hommes de l’ombre» of de Canadese serie «Mémoires Vives». Wij zijn ook bijzonder enthousiast over de serie «Au service de la France», die in de herfst zal worden uitgezonden. De serie brengt een humoristische kijk op de geheime dienst in de jaren zestig. Nederlandse kijkers zijn erg gesteld op linguïstische en culturele diversiteit en deze resultaten bevestigen opnieuw de strategie van het kanaal ten opzichte van de investeringen in lokale ondertiteling.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*