Streamingdienst Lionsgate stopt in Nederland

Streamingdienst Lionsgate, wat tot deze zomer Starz nog heette, beëindigt zijn internationale premium streamingdienst Lionsgate+ (Plus) in Nederland, maar ook in België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Scandinavië en Japan. Dat meldt Telecompaper vandaag.

Volgens het bedrijf kampt de internationale dienst met economische en industriële tegenwind en kiest het Amerikaanse mediaconcern om zich concentreren op de kansen op content in eigen land.

RTL-topnan Bert Habets verkondigde tijdens de IMTC-conference in Beeld en Geluid al aan dat er zware tijden aankomen in de streamingwereld. Afgelopen jaren is de industrie juist explosief gestegen, maar komende tijd wordt verwacht dat de groei bij veel streamingdiensten stagneerd of dat zij abonnees gaan verliezen.

3 Comments

  1. Op de IBC beurs dachten ze dat de bomen aan de hemel zou groeien met hun streamingdiensten, maar een trend is van tijdelijke aard Alle beginnende streaming diensten zijn nauwelijks succes vol te noemen Alleen dan Netflix , de grootste die wel altijd zal blijven samen met Disney In ons land zal Videoland het nog wel een paar jaar volhouden maar zal op ten duur inzakken en als het niet meer rendeert, verdwijnt het vanzelf Over een X aantal jaren zal er weer iets heel anders gebeuren, ontwikkelingen staan niet stil in het medialandschap ,en zijn streamingdiensten weer achterhaald

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*