Stilte rond overname Mediapark

[door De Gooi en Eemlander] Het is stil rondom de overname van het Mediapark door vastgoedbedrijf Pinnacle. Het bedrijf wil niet reageren op de aankoop, anders dan de bekendmaking.

„Wij reageren nooit op vragen over onze aankopen”, aldus een medewerkster van Pinnacle. Ze verwijst naar een korte reactie die dinsdag al naar buiten werd gebracht.

Maar hoe denken direct betrokkenen over de nieuwe eigenaar? De woordvoerder van Talpa is duidelijk in zijn reactie: “De verkoop van het Mediapark houdt ons verder niet bezig. Wij hebben daar dan ook geen commentaar op.” Ook BNNVARA, de NTR en de VPRO geven geen reactie, het gedeelte Mediapark waar zij zitten, is van henzelf. De NPO: “Ons pand en het bijbehorende terrein is in eigen bezit, dus we hebben met de eigenaar van het Mediapark vooral contact over zaken als infrastructuur, beveiliging en gezamenlijke parkkosten. We hopen op een even zo prettige samenwerking als met de huidige eigenaar.”

Het pand van Beeld en Geluid valt ook niet onder de overname, maar toch is het instituut blij met Pinnacle als nieuwe eigenaar. Een woordvoerster: “Wij juichen de overname toe. Het is een maatschappij die meedenkt over de toekomst en aan de slag wil.” Beeld en Geluid hoopt dat Pinnacle wil investeren. “Wij hebben nog niet met het bedrijf gesproken”, vertelt de woordvoerster. “Maar wij staan achter het visieplan van de gemeente. Wij willen ook vernieuwing met een campusgebied zodat het hier levendiger wordt.” Ze vervolgt: “Aan het begin van het verkooptraject hebben wij kunnen aangeven wat willen. Vooral geen investeerder. Wij zijn heel tevreden met deze keuze”, aldus de zegsvrouw van Beeld en Geluid.

Opvallend genoeg weet wethouder Wimar Jaeger niet precies wat de plannen zijn van Pinnacle. “Er zijn geen gesprekken geweest met Pinnacle. Wij zijn niet bekend met de drijfveren”, antwoordt de wethouder op vragen over het verkoopproces. Daarnaast heeft hij naar eigen zeggen geen invloed gehad op de keuze voor de nieuwe eigenaar. Ook is er niet gesproken over de mogelijkheden uit het visieplan. Daarnaast laat Jaeger desgevraagd weten dat er niets is beloofd aan Pinnacle. Wel wordt er een afspraak ingepland met de nieuwe eigenaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*