Stichting Dutch Media Foundation stopt

De Dutch Media Foundation is aan haar laatste weken bezig. De stekker wordt uit de stichting getrokken. Dat meldde wethouder Wimar Jaeger, de secretaris van de foundation, aan de raad na vragen van de SP.

De veelbesproken stichting verdwijnt omdat het straks niet meer nodig is. „De functie en rol van de Dutch Media Foundation komen te vervallen”, legt een woordvoerster van de gemeente Hilversum uit. „De foundation is in 2017 voortgekomen uit de stichting Open Studio Dagen met als doel deze open dagen naar een nationaal evenement met een veel breder bereik om te vormen. Dus niet meer alleen consumenten maar ook professionals uit de media en met een focus op inwoners van Hilversum om kennis te maken en hebben van media in eigen stad.”

Jaeger vertelde al eerder dat er iets stond te gebeuren met de Dutch Media Foundation. In november omschreef hij dit als ’er worden stappen gezet om de Foundation om te zetten en dat willen we zorgvuldig doen’. Dat omzetten blijkt nu stopzetten te zijn.

De verantwoordelijkheden van de stichting komen nu bij Beeld en Geluid te liggen. „Met de verbreding en opschaling van de Open Studio Dagen naar de nieuwe Dutch Media Week is afgesproken om de coördinatie van het gehele evenement bij Beeld en Geluid neer te leggen”, aldus de zegsvrouw van de gemeente.

Tegenover de gemeenteraad verklaarde Jaeger woensdag dat hij verwacht dat de Dutch Media Foundation in januari wordt opgeheven. Daarmee wordt ook meteen een krul gezet door zijn ’belofte’ aan de raad dat hij uit het bestuur van de stichting zou stappen. Daartoe werd Jaeger verplicht na het integriteitsonderzoek van deze zomer. Dat onderzoek werd gestart vanwege zijn nevenfunctie bij de Dutch Media Foundation, deze instantie ontving namelijk subsidie van de gemeente. Ook daar is straks geen sprake meer van.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*