De Reclamemuziek top-5 van Wouter van der Goes

De Stichting Nederlandse Top 40, Adformatie en Spreekbuis.nl organiseren voor het eerst gezamenlijk de Reclamemuziek Top 40 aller tijden. Op donderdag 19 december wordt de Reclamemuziek Top 40 aller tijden bekendgemaakt. Vrijdagavond 20 december is de gehele lijst op NPO Radio 2 te beluisteren. Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof presenteren de hitlijst met iconische reclamehits. We vroegen Wouter van der Goes naar zijn eigen reclamefavorieten:

Gino Vanelli – People gotta move (ANWB)
Het is een nummer waar ik al heel lang dol op ben. Maar het grote publiek kent het van de ANWB. Zo werkt het dus ook met reclamemuziek, het maakt dat een liedje er iets meer toe doet!

Louis Armstrong – Wonderful world (Heineken)
Die Heinekenreclame…. Met die groene poppetjes…. Dat was echt een ding! Er werd over geschreven en gepraat. En hoe mooi het idee van die groene poppetjes ook was, de muziek maakte het af! Het liedje geeft mooie tevredenheid weer.

Billie Joel – Pianoman (NS)
Dit liedje blijft voor Nederlanders een bijzondere. Het heeft bijvoorbeeld nooit in de Top 40 gestaan. Maar staat wel in de Top 3 van de Top 2000. Dat komt onder andere omdat het door de NS is gebruikt.

Chris Montez – The More I see you (Dubbeldrank)
Reclame mensen kunnen alles natuurlijk framen. Want bij de commercial van Dubbeldrank wordt de drank als een soort liefde neergezet. Daarbij een nummer uit 1966 waarbij het lijkt alsof het toen al voor de reclame van Dubbeldrank is gemaakt. Ineens zit je heel romantisch te kijken naar een paar stukken fruit die verkering krijgen. Geweldig!!!

Jet – Are yo gonna be my girl (Vodafone)
Reclame kan een hit maken en de doorbraak betekenen voor een band. Dat blijft prachtig als dat lukt. En het lukte bij Jet. Vodafone gebruike de plaat in 2003 en het werd een hit in Nederland. Het was de doorbraak voor deze Australische band.

Geef jouw top 5 door op Reclamemuziektop40.nl

Kijk en beluister hieronder de Top 5 van Wouter van der Goes:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*