Steven de Jong eregast SCENECS Filmfestival

De Nederlandse filmregisseur- en acteur Steven de Jong is dit jaar eregast van het SCENECS internationaal filmfestival. Dit filmfestival voor debuterende fictie- en documentairemakers is vrijdag 15 april van start gegaan en duurt tot en met vrijdag 22 april. Als gast van het jaar zal Steven de Jong onder meer een workshop aan festivalbezoekers aanbieden en er worden meerdere van zijn films vertoond.

Het SCENECS filmfestival heeft ieder jaar  een eregast. Voorgaande jaren waren dit bijvoorbeeld Jos Stelling en Jean van de Velde. Volgens festivaldirecteur Arya Tariverdi is de eretitel ‘Gast van het Jaar’ een erkenning van de onderscheidende rol die de betreffende persoon heeft vervuld in de groei en het op de kaart zetten van de Nederlandse filmindustrie. 

Steven de Jong
Met zijn 25 jaar ervaring is Steven de Jong een bekende naam in de filmwereld. Hij regisseerde, produceerde en acteerde in meerdere films en series van Nederlandse bodem. Veel mensen kennen hem van zijn rol als vader Klinkhamer in de film ‘De schippers van de Kameleon’. Als regisseur maakte hij bekende films als ‘De Hel van ‘63’, ‘Stuk!’ en ‘Snuf de Hond’. De geboren en getogen Fries werkt momenteel samen met het studenten van het ROC Friese Poort uit Drachten aan een nieuwe bioscoopfilm, ‘Spaak’. De film is een fietsdrama waarin de hoofdpersoon – Tim Douwsma – verzeild raakt in drugssmokkel. Naast twee nominaties voor de  Gouden Kalf won De Jong diverse prijzen waaronder de Televizierring voor zijn werk als regisseur en creative producer voor de film Westenwind. 

Tiende editie
SCENECS viert dit jaar haar tiende editie. Tijdens het festival, dat van vrijdag 15 tot en met vrijdag 22 april loopt, worden op verschillende locaties in Hilversum en Amersfoort verscheidene activiteiten georganiseerd naast de dagelijkse vertoning van een breed aanbod aan films en documentaires van beginnende filmmakers. Het festival wordt feestelijk afgesloten op de vrijdagavond met een Grand Gala in Studio 21 in Hilversum. Tijdens deze avond worden gasten samen met grote namen uit de binnen- en buitenlandse filmindustrie getrakteerd op een breed cultureel programma met als afsluiting de uitreiking van de Dutch Golden Stone Awards aan de winnaars van het festival.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*