Ruim 14.000 handtekeningen petitie ‘Ik hoor je niet’ aangeboden

14.116 tv-kijkers en radioluisteraars hebben hun handtekening gezet onder de petitie Ik hoor je niet! tegen overbodige herrie op radio en televisie. Dinsdagmiddag 19 april zijn twee grote dozen met handtekeningen aangeboden aan voorzitter Henk Hagoort van de NPO en secretaris Pieter Arnold van de VCO, de Vereniging Commerciële Omroepen.

Duizenden mensen hebben moeite gesproken woord op radio en televisie goed te verstaan door jingles en allerlei (harde) geluiden die achter het nieuws, verkeersinformatie, interviews en documentaires worden geplakt. Geluid dat afleidt van de boodschap, waar het natuurlijk om moet gaan. Samen met Stichting Hoormij heeft de ombudsredactie van de dagbladen van Holland Media Combinatie de actie ‘Ik hoor je niet!’ opgezet. Het aantal steunbetuigingen in twee maanden tijd heeft de stoutste verwachtingen van de initiatiefnemers overtroffen. Ondertekenaars ergeren zich groen en geel aan de herrie op radio en tv. Zij vragen zich af hoe het toch mogelijk is dat samenstellers van programma’s maar niet kunnen begrijpen dat ze hele groepen luisteraars buiten sluiten door harde en vaak onnodige geluiden toe te voegen. Ook is in stemverklaringen massaal boosheid gedeeld over de grote verschillen in geluidsniveau tussen programma’s en reclames..

Bij de overhandiging van de petitie in het kantoor van de NPO op het mediapark in Hilversum is Henk Hagoort en Pieter Arnold gevraagd hun invloed aan te wenden om programmamakers te overtuigen van hun ongelijk. Petitie-aanbieder Durk Geertsma: ,,We weten dat dit probleem hardnekkig is, want het speelt al jaren. Niet eerder echter is op zo’n grote schaal de mate van irritatie aangetoond. We beloven u daarom u te zullen volgen, totdat ons doel bereikt is. We rekenen op u!” Henk Hagoort en Pieter Arnold zeiden onder de indruk te zijn van de massaliteit en beloofden het goed begrepen boodschap ‘bewustwording is heel belangrijk’ over te brengen aan de directeuren van de publieke en commerciële omroepen die zij vertegenwoordigden.

Foto: In het hoofdkantoor van de NPO werden dinsdagmiddag twee dozen vol handtekeningen aangeboden. V.l.n.r. Ed Brouwer, Henk Hagoort, Pieter Arnold en Durk Geertsma. Foto: Studio Kastermans. Bron: Ed Brouwer

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*