Steunbetuiging amateurclubs aan VoetbalTV

De ruim 150 bij VoetbalTV aan gesloten amateurverenigingen zijn een petitie gestart voor het behoud van het populaire videoplatform.

De steunbetuiging bestaat uit een grasgroen voetbalshirt waar alle 150 clubs hun handtekening op hebben gezet, o.a. vergezeld van de tekst: Autoriteit Persoonsgegevens, deze is voor jullie: VoetbalTV moet blijven. De clubs vinden dat de AP de speeltijd voor VoetbalTV onnodig op pauze heeft gezet en geven de AP een rode kaart voor het rekken van tijd. De clubs hebben het shirt vandaag ook als advertentie in het Algemeen Dagblad geplaatst en zijn met een afvaardiging naar de AP gegaan om het shirt met de 150 handtekeningen te  overhandigen.

Maarten Hoffer, algemeen directeur van VoetbalTV: “Deze steunbetuiging aan VoetbalTV is echt een geweldig hart onder de riem. Het proces met de AP is uitermate frustrerend voor zowel ons als voor de clubs. We werken volledig in lijn met de privacywetgeving, teams willen juist spelen op de velden met onze camera’s, we krijgen nooit klachten op het gebied van privacy, maar de AP oordeelt anders. Vervolgens komt ze eindeloos lang niet af met haar besluit. Hierdoor kunnen we haar oordeel niet aanvechten en glijden wij de afgrond in. Ik hoop heel erg dat deze prachtige shirtactie de AP nu eindelijk in beweging brengt. Wij hebben echt nu duidelijkheid nodig!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*