Sterren op het Doek: Frits Spits

Amy van Leiden

Radiomaker Frits Spits is de vierde gast van het nieuwe seizoen van het MAX-programma Sterren op het Doek. Ook nu geven in totaal acht prominenten zich over aan de doorgrondende blikken van drie kunstenaars en de prikkelende vragen van presentator Özcan Akyol. Wat laten ze van zichzelf zien? En wat juist niet? Elke aflevering worden er drie portretten gemaakt: in hoeverre hebben de kunstenaars hun model weten te vangen? De gast staat voor een mooie, maar moeilijke keuze want er gaat uiteindelijk maar één doek mee naar huis. De vierde aflevering van Sterren op het Doek met Frits Spits is te zien op zaterdag 3 april om 20.30 uur op NPO 2. 

De belangrijkste Radiomaker van de Eeuw verschijnt in het Concertgebouw ten tonele: Frits Spits laat zich portretteren door drie getalenteerde kunstenaars en spreekt openhartig over zijn jeugd waarin zijn ouders de liefde voor schoonheid en het leven mee gaven ondanks hun trauma’s van de Tweede Wereld Oorlog. Op ontroerende wijze vertelt hij aan Özcan Akyol hoe hij het leven oppakt na het overlijden van zijn geliefde vrouw Greetje en welke inzichten hij kreeg.

Veilingsite Sterren op het Doek
Aan het einde van de aflevering van Sterren op het Doek mag de BN’er één schilderij kiezen en mee naar huis nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel dat zij hebben uitgekozen. Na elke uitzending kan een bod uitgebracht worden door het publiek via de veilingsite: www.sterrenophetdoek.nl.

Sterren op het Doek
Zaterdag 3 april
Wekelijks om 20.30 uur op NPO 2
Presentatie: Özcan Akyol 
www.sterrenophetdoek.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*