Sterke journalistieke samenwerking tussen streekomroepen over grenzen heen

Sterke journalistieke samenwerking tussen streekomroepen over grenzen heen

Het Europees Interreg Fonds heeft een projectsubsidie van ruim 340.000 euro toegekend aan het project Nachrichten en Nieuws voor een periode van twee jaar. 

In het project werken streekomroepen REGIO8 Achterhoek en RN7 uit het Rijk van Nijmegen en het Duitse Antenne Niederrhein Kreis Kleve samen, waarbij ze wekelijks meerdere keren aandacht te besteden aan het buurland met als doel om de grensoverschrijdende journalistiek te bevorderen. 

Peter Berendsen, directeur streekomroep REGIO8: “Ik ben trots dat we in gezamenlijkheid met de andere partners tot een sterk journalistiek plan zijn gekomen, en dat dat ook wordt erkend met deze steun. Veel mensen in de directe grensstreek werken over de grens of staan in het dagelijks leven met elkaar in het contact. Grensoverschrijdend nieuws is daarom van belang en relevant, maar wordt op dit moment in veel gevallen niet opgepakt door landelijke en regionale media. Met deze intensieve journalistieke samenwerking tussen de drie streekomroepen willen we hier verandering in brengen.”

Marc Visch, directeur NLPO, de koepelorganisatie van lokale publieke omroepen: “Deze toekenning van het Europees Interreg Fonds onderstreept de journalistieke impact en de sterkte van deze streekomroepen. Het nieuws laat zich niet beperken door grenzen, en juist de streekomroepen zijn sterk in het maken van nieuws in de natuurlijke habitat. Het is mooi dat deze streken nu vanuit hun primaire taak intensief gaan samenwerken om de lokale binding te vergroten en de informatievoorziening voor de inwoners, en uitwisseling in de grensstreek te versterken.” 

Met het project hopen de drie initiatiefnemers, dat berichtgeving over het nabije buurland uiteindelijk voor alle mediaorganisaties in het grensgebied een vanzelfsprekendheid wordt. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*