Ster werkt aan terugkeer van Loeki de Leeuw

Loeki de Leeuw maakt wellicht een comeback bij de publieke omroep. Ster is momenteel in onderhandeling met de rechthebbende om de reclameleeuw terug op tv te krijgen.

Dat meldt Ster-baas Frank Volmer tegenover Wouter van der Goes tijdens de uitzending van De Reclamemuziek Top 40 Aller Tijden.

Begin dit jaar gaf Volmer al aan dat hij kijkt naar de mogelijkheden om Loeki terug te laten keren. Momenteel is er bijna een overeenkomst, maar is nog niets definitief.

Loeki de Leeuw is een karakter die van 1972 tot 2004 de reclame van de Ster op de televisie opvrolijkte in korte filmpjes, die vaak aan het begin en einde van de reclameblokken te zien waren. Vaak draaiden de filmpjes om Loeki’s onhandigheid. Hij had nagenoeg geen tekst, maar zijn vaste kreet Asjemenou werd beroemd.

4 Comments

  1. Paar jaar geleden toch een actie op de radio? Toen werd het nog te duur bevonden. Radio 2 kreeg toen een in 2014 geproduceerd filmpje van DJ Loeki in het STER-blok geprogrammeerd. En daar bleef het bij toen.

  2. @Jordy Toen is er wel bij gezegd dat men ging kijken of Loekie misschien af en toe kon worden ingezet. Bijvoorbeeld op en rond feestdagen en grote sport evenementen als het EK/WK voetbal en de Olympische spelen.

  3. Dit is strategie. STER ligt onder vuur, omdat steeds meer politici liever een reclamevrije publieke omroep zien. Met de terugkeer van Loeki raak je sentimenten en kan de STER zich schuilen achter kreten als “onderdeel van de tv geschiedenis”. Zodra het plan van de baan is, verdwijnt Loeki ook weer vanwege te hoge kosten.

  4. Ik geloof niet dat dit een strategie is om het voortbestaan van Ster veilig te stellen. Dan had Ster dit wel gedaan voordat de plannen van Slob erdoor waren. Daar is het nu te laat voor.

1 Trackback / Pingback

  1. (video) Hoe de Loeki de Leeuw-spots werden gemaakt - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*