Ster-baas Frank Volmer baalt van einde reclame bij online video

Ster-directeur Frank Volmee blikte gisteren online terug op het bewogen mediajaar 2020 en vooruit naar 2021.

Minister Slob heeft aangegeven in 2021 te willen stoppen met online reclame op websites van het publieke bestel.

Het plan is rigoureus, aldus Volmer: ‘We balen er enorm van. We kunnen vanaf het nieuwe jaar geen reclame meer verkopen voor online video.’ Het is echter niet zo dat alle online reclame wegvalt, vervolgt hij direct: ‘We kunnen nog steeds reclame verkopen voor algemeen nut, een naam die we zelf bedacht hebben voor culturele instellingen, goede doelen en politieke boodschappen.’ Ook banners  gaan voorlopig door: ‘We kunnen vanaf 1 januari ook nog gewoon reclame maken met display advertising. Dus het is niet zo dat alles wegvalt, maar wel veel.’

2 Comments

  1. De reactie van Volmer is eigenlijk het bewijs dat reclame niet thuishoort bij de publieke omroep. De minister beschermt de burger door reclame te verbieden op de websites en Volmer zegt indirect: Dan pest ik de burger wel met andere boodschappen. Dezelfde burger die wel twee derde van het omroepbudget betaalt.

  2. Ik geloof dat we de afgelopen dagen wel gezien hebben wat deze minister met beschermen van de burger bedoelt….maar dat terzijde.
    Ik denk dat het prima te verdedigen is dat de groepen waar Volmer het over heeft toegang houden tot dit medium. Dat zijn toch vaak clubs ‘van iedereen/voor iedereen’. (Is NPO in de basis iets anders dan?)
    Zodoende heb ik er moeite mee om dat soort boodschappen onder dezelfde noemer te scharen als echte commerciële reclames.
    Of Ster de businesscase rond krijgt om dit in stand te houden voor zo’n kleine groep zal nog moeten blijken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*