Steeds meer HbbTV’s

Dankzij het sterk groeiende aandeel van de Smart TV’s groeit wordt ookde positie van HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) steeds sterker.

Volgens onderzoeksbureau GfK is het aandeel Smart TV’s dat de HbbTV standaard ondersteunt nu al bijna 100%. Nederland loopt binnen Europa op dit gebied voorop.

Tijdens een HbbTV-symposium in Madrid heeft GfK de meest recente cijfers gepresenteerd. Volgens GfK is Duitsland de meest veelbelovende markt voor hybride TV. Van alle verkochte TV-toestellen is 60% een Smart TV en 57% van de toestellen ondersteunt de HbbTV standaard. Twee landen die ook in de vooroplopen, zijn Zwitserland (72% Smart TV en 64% HbbTV geschikt) en Nederland (74% Smart TV en 62% HbbTV geschikt)

HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) is een technologie die omroepdiensten combineert met diensten die via internet worden aangeboden. Via het omroepsignaal worden extra gegevens meegezonden die door het tv-toestel of de settopbox gecombineerd worden met gegevens van internet. HbbTV geeft mogelijkheden zoals een uitgebreide teletekst met grafieken, foto’s en filmpjes en elektronische programmagids met mogelijkheid om gemiste programma’s te bekijken, maar ook interactie, zoals het stemmen op kandidaten van bijvoorbeeld een zangwedstrijd. HbbTV is onder andere beschikbaar bij NPO en de SBS-zenders.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*