Stedelingen en dorpsbewoners ruilen van baan

Al jaren werken ze als kapster, leraar, vuilnisman en slager in Amsterdam of in een dorp in Noord-Holland. Dik tevreden, maar toch ruilen ze voor één dag met een collega. Van Streek in de Stad is een nieuw programma van NH en AT5. De omroepen bekijken gezamenlijk de verschillen en overeenkomsten van het leven in provincie of grote stad.

In de eerste aflevering, op maandag 6 juni vanaf 19.19 uur te zien, wisselt Adrie Hooijschuur van Gemeentereiniging Amsterdam zijn stad wmet die van Marco van Loon. Marco werkt al jaren als vuilnisman in Schagen. Kan hij wennen aan de Amsterdamse drukte?

Op 13 juni is te zien hoe Hassan Najib zijn slagerij in Amsterdam op de Albert Cuyp inruilt voor de slagerij van Frans Schouten in Hoogwoud. Hassan kijkt zijn ogen uit op het platteland terwijl Frans na een spoedcursus Arabisch aan de slag gaat in de islamitische slagerij die uitsluitend halalvlees verkoopt.

Haarstyliste Dionne Cornet uit Amsterdam ruilt haar trendy kappersscharen met die van Lucia Kruining uit Bussum. Uitzending is 20 juni. Leraar Harry Blom van basisschool St. Bernadette uit Zuidermeer leert de stadse kinderen kaasmaken. (foto Youtube.com)
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*