‘Station Media Park toegankelijker maken voor rolstoelen’

Momenteel kunnen mensen in een rolstoel bij Station Media Park in Hilversum niet in- en uitstappen. Hierdoor moeten onder andere invalide buurtbewoners en omroepmedewerkers naar Hilversum CS doorrijden.

“Behoorlijk vervelend, en dan druk ik me nog eufemistisch uit”, zeg de Hilversumse mediawethouder Wimar Jaeger. Hij maakt zich hard voor een in- en uitstapservice bij het station tegenover het Mediapark. “We zijn aan het lobbyen bij NS en het ministerie. Als gemeente hebben we geen zeggenschap over het station.”

SP Hilversum-fractievoorzitter Bianca Verweij nam samen met ’rolstoeler’ Jan Distelblom van LFB Hilversum, de belangenorganisatie voor mensen met een handicap, de proef op som. Drie keer per week reist hij dankzij ’in- en uitstaphulp’ voor werk van Station Naarden-Bussum naar Hilversum (centraal).

NS biedt nu op ruim honderd stations ’reisassistentie’ aan, waarbij een opgeleide NS-medewerker of taxichauffeur namens NS mensen met een handicap helpt. Verweij was ’met stomheid geslagen’ dat Station Media Park in het rijtje ontbreekt. “Het Mediapark trekt met de publieke omroepen, studio’s en Beeld en Geluid vele duizenden bezoekers uit het hele land.” Het station moet ook toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel, vindt Verweij.

Bron: Gooi en Eenlander

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*