Staatssecretaris Dekker kijkt naar salarissen PowNed

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft geantwoord op de vragen van D66-kamerlid Jan Paternotte over het bericht dat bij aspirant-omroep PowNed meerdere medewerkers boven de Balkenende-norm verdienen.

Paternotte klom in de pen naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant onder de kop ‘De geleidelijke implosie van omroep PowNed’. De rebellenclub onder leiding van Dominique Weesie wilde ‘Hilversum opblazen’, maar lijkt nu zichzelf te laten imploderen, aldus de
Volkskrant. Kamerlid Paternotte haalde daarbij aan dat de aspirant-omroep dagelijks zes minuten televisie verzorgt en in de zomer überhaupt geen uitzendingen maakt.

In het artikel in de Volkskrant wordt ingegaan op het salaris van verschillende functionarissen werkzaam bij PowNed. Verwezen wordt naar PowNed-voorzitter/directeur Dominique Weesie en penningmeester/zakelijk directeur Roeland Mackloet. De voorzitter/directeur ontving over 2016 een bezoldiging van 212.756 euro. Bij de penningmeester/zakelijk directeur is er geen sprake van overschrijding van de norm uit de Wet Normering Topinkomens (WNT). Het WNT-normbedrag voor 2016 bedroeg 179.000 euro.

Daarnaast wordt verwezen naar een programmamaker/presentator die 196.585 euro verdient. Volgens de Volkskrant ligt voor de hand dat het gaat om Rutger Castricum, de presentator die het langst in dienst is en sinds het begin het gezicht van PowNed is. Zijn bezoldiging wordt niet op grond van de WNT genormeerd.

Lees hier de beantwoording van de gestelde vragen:
pdf

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*