Staatsloterij beste Kerstcommercial 2020

Het was in vele opzichten een bewogen jaar. Daardoor hunkert zo een beetje iedereen in Nederland naar een nieuw jaar, maar niet voordat we kunnen genieten van de feestdagen.

Onderdeel van de feestdagen zijn de Kerstcommercials. Het is toch een beetje een informele en misschien wel stiekeme prestigieuze strijd tussen Neerlands beste marketeers en merken. En met Corona zullen de commercials ook extra goed worden bekeken. Alle reden om dit jaar te komen met een geweldige Kerstcommercial.

Jaarlijks onderzoekt MeMo2 wie zich winnaar mag noemen van de beste Kerstcampagne. Ruim 4.000 deelnemers hebben dit jaar weer gestemd. Dat deden ze op het crossmedia analytics platform THX.

De 14 voorgelegde Kerstcommercials zijn allen beoordeeld op basis van vier criteria:

1. Geeft de kerstcommercial een warm kerstgevoel?
2. Is de kerstcommercial leuk om naar te kijken?
3. Is de kerstcommercial ook echt onderscheidend?
4. Gaat de kerstcommercial naar verloop van tijd irriteren?

Historisch scoorden de supermarkten hier sterk, maar die hebben er een geduchte concurrent in de vorm van de Staatsloterij bij gekregen. Zo was vorig jaar ‘de Egel’ Kerstcommercial van de Staatsloterij de grote winnaar.

Dit jaar was het woord aan de zwarte kat ‘Frummel’. De zwarte kat die geluk brengt. In een ontroerend en prachtig gemaakte commercial weet het ontwapende nieuwe baasje van een jong zwart katje dit geluk ook op waarde te schatten. Niet door de magie van het beestje voor eigen geluk te gebruiken, maar juist dit geluk door te geven. En zo zit er in deze commercial ook een prachtige Kerstboodschap verwerkt. Maar nog mooier wordt het als blijkt dat de inhakende out-of-home campagne op een smaakvolle manier andere katten aan een nieuw thuis probeert te helpen. Asiels zitten nog bomvol met dakloze beestjes, die ook graag met Kerst naar hun nieuwe huis willen. Kortom. De grote winnaar, net als vorig jaar, is geworden de Staatsloterij met ‘Frummel’. Onderaan dit artikel is een kort interview opgenomen waar dit succes precies vandaan komt.

De uiteindelijke top 5 in Nederland van de beste Kerstcommercial is geworden:

1. Staatsloterij (Frummel)
2. Kruidvat
3. Plus
4. JUMBO
5. ETOS

Alle informatie over de top 5 Beste Kerstcommercial kunt je hier vinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*