Spreekbuis-oprichter Frits Bom (73) overleden

Vanmiddag is bekend geworden dat Konsumentenman, Vakantieman TV-recensent en Spreek’Buis-oprichter Frits Bom is overleden. Drie weken geleden deed ik als Spreekbuis.nl-uitgever zijn laatste interview, waarop hij nog even terugkeek op zijn rijke carriére. Bom was uitermate blij met het uitgebreide interview en vroeg mij het artikel, dat ook in dagblad Gooi & Eemlander was verschenen, naar hem in Spanje te sturen. Het blijkt nu het laatste interview te zijn wat Bom zou geven.

We hadden plannen om zijn mooie en vaak hilarische levensverhalen, tv-carriere en ‘Gooische Matras’-perikelen in een biografie te bundelen. Hij was echter al enige tijd ziek en zijn stem klonk toen al erg verzwakt. Eind september gaf hij telefonisch bij mij aan dat hij niets meer kon beloven, aangezien hij was uitbehandeld en zijn gezondheid het niet toeliet om veel van zijn verhalen op papier te zetten.

Hij was net terug van een mooie trip in de buurt van zijn Spaanse woning. Hij woonde er al jaren, maar hij vertelde dat het er steeds niet van was gekomen om zelf eens de omgeving goed te verkennen. Voor veel tv-kijkers bracht hij als vakantieman de zonnige bestemmingen de huiskamer in. Voor veel vakgenoten uit de omroepwereld wordt Bom gezien als multitalent, die in de jaren ’70, ’80 en ’90 een belangrijke bijdrage aan de televisiegeschiedenis heeft geleverd.

Ik wens zijn familie en naasten heel veel sterkte toe!

Richard Otto
Uitgever Spreekbuis.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*