Spreekbuis.nl brengt dagelijks online luistercijfers

Radio wordt steeds vaker online geconsumeerd. Uit recent onderzoek blijkt dat 63% van de Nederlanders maandelijks naar online radio luistert. Spreekbuis.nl, Internet Luister Onderzoek (ILO) en Nederland.FM brengen daarom vanaf nu de actuele online luistercijfers.

Hiermee willen zij een accurate onderzoeksmethodiek inzetten, als aanvulling op de huidige cijfers van NLO.

Jim Souren (Nederland.FM): “Er was duidelijk een behoefte bij de radiostations om marktaandelen dagelijks in te kunnen zien om zodoende performance en marketingacties sneller te kunnen evalueren. Met de nieuwe versie van het ILO hebben we dat mogelijk gemaakt. Om 8.00 u. zijn data zoals marktaandeel, aantal (unieke) luisteraars, gemiddelde en totale luisterduur van de dag ervoor eenvoudig in te zien. Inmiddels hebben we ook al een panel van bijna 6.000 gebruikers waarmee we de profielen van de radiostations (en later ook apart de radioprogramma’s) tonen.”

Richard Otto (Spreekbuis/Tens Media):Er is uiteraard een sterke correlatie tussen de huidige luistercijfers en online luistercijfers. Met de nieuwe online cijfers kun je de trends eerder zien. Vakmediaplatform Spreekbuis wil hiermee, naast actueel nieuws, ook nuttige handvaten geven aan de huidige generatie mediaprofessionals.’

De grafieken van het Internet Luister Onderzoek (ILO) komen tot stand met gegevens van de radioportal www.nederland.fm. Via de site’s en apps van Nederland.FM klikken ruim 1,5 miljoen unieke bezoekers meer dan 12 miljoen keer per maand op een radiostation.  De gegevens worden iedere dag om 24.00u automatisch verwerkt en zijn dan vanaf 08.00u de volgende dag op www.Spreekbuis.nl/luistercijfers te bekijken.

Onderzoeksbronnen:
Maandbereik online radio in Nederland is 63% (MeMo2) – Q1 2019

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*