Spreekbuis in gesprek met: Wouter van Noort (NRC, Future Affairs)

Een nieuwe interviewreeks bij Spreekbuis met de toonaangevende journalisten van dit moment.

Wouter van Noort (1985) is de podcastmaker en wetenschapsjournalist van het NRC. Hij verscheen regelmatig bij DWDD. In 2019 was hij Top Voice bij LinkedIn en ook tegenwoordig is hij heel zichtbaar op dat platform, vele van zijn posts gaan daar viral. Een aantal jaren geleden bracht hij een boek uit over smartphoneverslaving en sprak hij bij TedX. Hij geeft regelmatig lezingen en schrijft artikelen over toekomst, strategie, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Hoe ziet hij de toekomst van lineaire radio, televisie en andere media? Hebben we over een x aantal jaren nog een papieren krant? Podcast First van BNR, een goed idee? Staat hij nog achter wat hij schreef in zijn boek? Is Facebook het grote kwaad of valt dat wel mee? Heeft Netflix de hobby vermoord? Komt LinkedIn het dichtst in de buurt van een online krant of tijdschrift? Is de censuur bij social media doorgeslagen of zou er nog veel meer gecontroleerd moeten worden, vooral bij whatsapp?

Wouter maakte een aantal jaren terug samen met Patrick Kicken een artikel voor NRC over alle onwenselijke content die op whatsapp massaal rondgestuurd worden, waaronder recent de video direct na de moordaanslag op Peter R. de Vries.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Praten met Podcasters: Kristel van Eijk, Hoogbegaafd en in de media - Spreekbuis.nl
  2. Praten met Podcasters: Bram Bakker van de Balanskliniek - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*