Sporten in de voormalige AVRO-kantine

Waar AVRO-sterren als Willem Duys, Mies Bouwman en Fred Oster jarenlang hun broodje kroket geserveerd kregen, zijn sporters nu fanatiek met gewichten en apparaten in de weer om calorieën juist te verbranden.

In het voormalige omroeprestaurant in het karakteristieke AVRO-gebouw aan de ’s-Gravelandseweg is Dudok Private Gym neergestreken. Ook de aangrenzende koffiekamer, die in de AVRO-tijd bekend stond als het aquarium, is nu in gebruik bij de sportschool. Een jaar geleden openden Hilversummers Enrico en Madzy Bus Dudok Private Gym aan de achterkant van het AVRO-gebouw.

„We hadden ons oog toen al laten vallen op deze ruimtes. Met dat prachtige uitzicht over het Melkpad en de ’s-Gravelandseweg. Een historische locatie natuurlijk. Maar Talpa zat er toen in met het programma ’House of Talent’. Hier woonden acht muzikanten die nummers uit moesten brengen. Het werd niet echt een succes”, vertelt Madzy Bus.

En dat kwam de sportschoolhouders heel goed uit, want de bewoners vertrokken en Dudok Private Gym kon een verdieping hoger verhuizen. Naar die felbegeerde locatie. „We troffen een perfecte plek aan, met vermoedelijk de meest luxe douches van alle sportscholen in Hilversum”, grijnst Madzy Bus. Ze opent de deur naar de kleedruimten. „Er hingen ook tv-camera’s in de badkamer om het gesponsorde sanitair in beeld te brengen.”

Het toilet heeft ledverlichting in de zwevende pot en de techniek in de wc spoelt en droogt de billen van de sporters. „We konden de inventaris van Talpa overnemen. Daar hebben we geen seconde over nagedacht. Doen.” Aan de muren hangen foto’s uit de tijd dat de AVRO er nog huisde. Enrico Bus: „Die rijke geschiedenis maakt dit zo’n leuke plek. Wist je dat het Songfestival in 1955 vanuit de AVRO-studio aan de overkant van het Melkpad uitgezonden is? En in Madurodam staat dit gebouw ook. Hier gaan we echt nooit meer weg.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*