Max vakantieman: Toeristen Zaanse Schans weten niet waar Nederland ligt

Verslaggever Koen Bugter (MAX vakantieman) staat voor de Koen met de Kaart-aflevering van deze week op de Zaanse Schans. Meer dan een miljoen toeristen bezoeken jaarlijks deze trekpleister, bekend om onder andere de molens. Maar weten de toeristen eigenlijk wel waar ze zijn, terwíjl ze er zijn? Koen rolt zijn kaart uit op de dijk en neemt de proef op de som. De aflevering is vanaf maandag 24 juni op de Facebookpagina van MAX vakantieman te zien.

Verslaggever Koen Bugter draait het fameuze Vakantieman-item van Frits Bom om in Koen met de Kaart. Koen gaat met een blinde wereldkaart onder de arm naar dé toeristische plekken van ons land. Hij stelt onze reizende gasten de vraag: “where are you right now?” Oftewel; “waar bent u nu?”.

Waar op televisie in MAX vakantieman de Nederlandse vakantiegangers worden bevraagd, test Koen in Koen met de Kaart de topografische kennis van buitenlandse toeristen ín Nederland. Maar Koen wil meer van hen weten. Nederland wordt een steeds populairder vakantieland: de hoofdstad kan al die bezoekers niet meer aan en dagelijks worden er busladingen met toeristen afgezet op plekken als Giethoorn en de Kaasmarkt van Gouda. Wat doén al die toeristen eigenlijk in Nederland? En wat vinden ze zo leuk, lekker of mooi in ons land?

In eerdere afleveringen bezocht Koen de kaasmarkt van Gouda, proefde hij drop met toeristen in Utrecht, rolde hij zijn kaart uit op De Dam in Amsterdam en trakteerde hij toeristen in Volendam op echte Palingsound.

Op maandagavond 24 juni, om 20.30 uur op NPO 1, is Koen te zien in een nieuwe aflevering van MAX vakantieman

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*