Sport7-doemscenario voor Viaplay?

Viaplay moet hard ingrijpen om haar aandeelhouders tevreden te stellen. De financiële situatie van de sportzender is slecht er is een kans dat volgende week bekend wordt gemaakt dat het alle activiteiten in Nederland gaat staken. Het scenario doet denken aan Sport7 dat groots werd aangekondigd, maar al naar enkele maanden moest stoppen.

Over Sport 7
In februari 1996 startte KNVB-voorzitter Jos Staatsen de persconferentie met de woorden: ‘We gaan iets nieuws beginnen’. Het was de start van abonneezender Sport7. Aandeelhouders in deze nieuwe sportzender waren KNVB, KPN, ING, Nuon Telekabel, Endemol en Willem van Kooten. Adverteerders, kijkers en de grootste voetbalclubs zagen echter dit nieuwe kanaal niet zitten en het ‘sportieve tv avontuur’ kon al na enkele maanden het veld ruimen.  Mediaondernemer Willem van Kooten kwam er trouwens zonder kleerscheuren van af, door tijdig zijn aandelen aan De Telegraaf te verkopen. 

Video over Sport 7 :

7 Comments

 1. zolang f1 tv in nederland er is gaan de autocross fans daar heen. zonder exclusiviteit voor viaplay is het kansloos

  • Het kan zijn dat de financiële situatie zo slecht is dat ze die rechten van de hand zullen moeten doen om de aandeelhouders te kunnen betalen. Die kant gaat het wel op.

   • dan weer opnieuw in de veiling. misschien wel leuk voor disney +, netflix of amazon

    • Weet niet of Netflix daar in geïnteresseerd is. Disney+ wel heb ik vernomen. Ik denk dat Ziggo gelijk haar kan grijpt om de formule 1 terug te krijgen. Misschien in combinatie met Talpa of RTL.

 2. Het is vaak zo gegaan, denk aan Super Channel en RTL Veronique. Maar Nederland is en blijft een kikker landje, wat de boer niet kent, eet hij niet. Viaplay kwam met veel bombarie de Nederlandse markt op. Met een enorm groot team aan presentatoren in de F1. Vervolgens waren er problemen met de app en de stream. Hadden ze twee nieuwe mensen neergezet die het stokje overnamen van Olav Mol en Jack Plooij. Succes, ga er maar aanstaan.
  En veel F1 fans zijn overgestapt naar F1 TV, including me.

  Ik moet ineens denken aan TV10 en Cable One. Ken je die nog?

 3. Ik begreep dat de moedermaatschappij problemen had maar dat Nederland zelf het gewoon heel goed deed. 1,2 mio abonnees is niet niks

1 Trackback / Pingback

 1. Sport7-doemscenario voor Viaplay? | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*