Soy Kroon op zoek naar beste tekentalent in Sketch Studio

Wie is het beste tekentalent van Nederland? In het nieuwe creatieve AVROTROS-programma Sketch Studio nemen twaalf talentvolle tekenaars tussen de twaalf en vijftien jaar het tegen elkaar op. Dit doen ze acht weken lang onder leiding van presentator Soy Kroon. De kandidaten tekenen onder andere superhelden, maken portretten van bekende artiesten en illustreren een griezelig verhaal. Tekenleraar, kunstenaar en jurylid Wolf Hekkema beslist iedere week samen met een bekend gastjurylid wie er doorgaat. Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn van het enige echte Gouden Potlood.

Iedere aflevering staat een ander thema centraal en wordt Wolf ondersteund door een bekende Nederlander. Zangeres Meau dient als inspiratie door een lied te zingen over de lichte en donkere periodes in haar leven. Naast Meau zijn onder anderen ook atlete Marlou van Rhijn, presentator en tattoo fan Niels Oosthoek, YouTuber Wildebras, presentator en actrice Nienke van Dijk en presentator Tim Senders te gast in het programma. 

Paul van Loon heeft in de halve finale een spannende opdracht op een griezelige locatie en in de finale komt YouTuber Creachick langs om met een kritische blik te kijken naar de laatste tekeningen van de overgebleven kanshebbers. Wie weet het meest te verrassen en mag zich de beste tekenaar van Nederland noemen?
 Sketch Studio, vanaf 23 september om 18.10 uur bij AVROTROS op NPO Zapp

1 Comment

  1. Het is het eerste project van Twentytwo Producties, het nieuwe bedrijf van Paul van der Maesen en Jasper van der Schalie in Amsterdam.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*