‘Songfestival kan niet doorgaan’

Zowel tv-columnist Angela de Jong als microbioloog Marc Bonten geloven niet dat het Eurovision Songfestival kan plaatsvinden. Dat meldden zij beiden vanochtend in het WNL-televisieprogramma ‘Goedemorgen Nederland’.

Bonten is hoofd van de afdeling microbiologie van het UMC Utrecht en gespecialiseerd in epidemieën. Hij ziet dat het virus zich snel verspreidt en niet meer tegen te houden is. Volgens hem is het onmogelijk dat het Songfestival in Rotterdam door kan gaan, aangezien dit virus nog maanden gevaar zal vormen. Hij bij ziet een internationaal event met duizenden mensen begin mei als groot risico voor een nieuwe brandhaard.

Ook Angela de Jong laat in het tv-programma weten dat zij niet verwacht dat het Songfestival in oorspronkelijke vorm door zal gaan. Ze ziet wel mogelijkheden om het event zonder publiek uit te zenden. Al eerder liet de EO en KRO-NCRV weten dat zij werken aan het door laten gaan van The Passion als tv-uitzending.

Angela de Jong meldt: “Als je Nederlanders al oproept om niet meer je eigen verjaardag te vieren in een woonkamer met twintig man. Dan kun je moeilijk bij The Passion met zijn allen voor een podium gaan staan”.

De Jong vindt het goed dat zulke grote evenementen nu wel zonder publiek doorgaan. Juist in deze tijden hebben deze evenementen volgens haar een verbindende werking in het volk.

Andere publieksevenementen, waaronder EO Jongerendag, EK Voetbal en Formule 1 staan momenteel op losse schroeven.

1 Comment

  1. Wanneer stoppen omroepen om onkundigen (als mevrouw de Jong) een podium te geven? Deze tijd vraagt om deskundigen. Misschien moeten we de komende weken bevrijd worden van programma’s als Shownieuws en Boulevard.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*