Somertijd wint Gouden RadioRing

Somertijd (Radio 10) is gekozen tot beste radioprogramma van het jaar en wint de Gouden RadioRing. Vanavond is de felbegeerde prijs door Erik de Zwart aan Rob van Someren uitgereikt tijdens de 17e editie van de RadioRing. Het programma was nog in de race met Aan De Slag! (NPO Radio 2 / AVROTROS), Adres Onbekend (NPO Radio 5 / KRO-NCRV), KINKSTART (KINK) en Spijkers Met Koppen (NPO Radio 2 / BNNVARA). AVROTROS organiseerde de feestelijke uitreiking in de Vorstin in Hilversum. De presentatie van de avond lag in handen van radio dj’s Rob Janssen en Jorien Renkema.

Naast de Gouden RadioRing zijn ook de andere radioprijzen uitgereikt. Rob van Someren mocht wederom een prijs in ontvangst nemen: de RadioRing voor Beste Presentator. De andere genomineerden voor deze prijs waren Bart Arens (NPO Radio 2 / AVROTROS), Tim Op het Broek (KINK) , Marieke Elsinga (Qmusic), Iris Enthoven (Radio 538) en Emmely de Wilt (NPO Radio 2 / KRO-NCRV).

De RadioRing voor Beste Podcast gaat dit jaar naar F1 Aan Tafel. Andere kanshebbers waren Brokko met Korthom & Lotte, De Cor Potcast, FCA Daily: Alles over voetbal en Vrouwmibo.

Naast de drie publieksprijzen zijn deze avond ook de juryprijzen uitgereikt. De Marconi Award voor Aanstormend Talent is gewonnen door Nordin Besling (NPO FunX) en de Marconi Award voor Beste Zender ging naar NPO Radio 1. Eerder is bekendgemaakt dat Giel Beelen (NPO Radio 2 / BNNVARA) de Marconi Oeuvre Award in ontvangst mocht nemen.

4 Comments

  1. Slappe hap. Maar dat is die prijs al jaren toch. Elkaars veren in het reetje duwen, maar geen stream of TV uitzending is wel heel erg triest. Dit was het laatste jaar van deze flutprijs denk i.

  2. Onbegrijpelijk dat een lachzak programma zo serieus genomen wordt? Meer geouwehoer dan muziek. Laagste niveau op radio gebied. Die ring hoef je dus ook niet serieus te nemen. Maar ja …. vriendjespolitiek in Hilversum. Vroeger was alles beter!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*