Kritiek op plan voor reclamevrije publieke omroep

NTR-directeur Paul Römer gaf gisteren in de Telegraaf aan dat Ster-reclame afschaffen goed zou zijn voor de publieke omroep en het financiële gat van circa 200 miljoen euro opgevuld moet worden met extra belastinginkomsten. Ster-ceo Frank Volmer is het daar niet mee eens.

Volmer in Adformatie: ‘Je legt dan de rekening bij de kijker neer. Als je geen Ster meer hebt, mis je een derde van de mediabegroting. Wil je op dezelfde voet doorgaan met de programmacontent, dan moet de kijker meer belasting gaat betalen of een duurder tv-abonnement nemen.’ Volgens de directeur heeft STER geen invloed op de inhoud van de programma’s en daardoor is het de vraag of de kwaliteit van NPO-programma’s door het wegvallen van reclameblokken beter zou worden.

Columnist Jan Dijkgraaf is in zijn blog ook kritisch op het plan. ‘Römer wil dat de belastingbetaler de kleine 200 miljoen die de Publieke Omroep dan misloopt aan reclame-inkomsten gaat betalen. En waarom zou de belastingbetaler dat willen?’, aldus Dijkgraaf.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*