Youtube strijdt met #SaveYourinternet tegen Artikel 13

De EU heeft artikel 13 goedgekeurd. Onderdeel van artikel 13 is een omstreden filter dat techbedrijven als Google, Facebook en Twitter moeten gaan gebruiken om materiaal waarop copyrights berusten te weren. Youtube trekt ten strijde met de #saveyourinternet-campagne.

Youtube meldt op haar website: ‘Artikel 13 maakt deel uit van Europese auteursrechtwetgeving die bedoeld is om creativiteit beter te beschermen en auteursrechteigenaren effectievere methoden te bieden om hun content online te beschermen. We staan achter de doelen van artikel 13, maar de versie die het Europees Parlement heeft opgesteld, kan verstrekkende, onbedoelde gevolgen hebben die het internet totaal zouden veranderen. Er is een betere oplossing.’

Europese muziekorganisaties hebben al een kritisch statement gepubliceerd over de YouTube-campagne tegen artikel 13. Volgens de industrie maakt YouTube zich schuldig aan het nodeloos zaaien van angst onder het publiek. Het statement is afkomstig van de IFPI, IMPALA, ECSA, ICMP EN GESAC. De muziek(rechten)organisaties stellen dat de YouTube-campagne tegen Artikel 13 een gebrek aan respect toont voor de Europese democratische wetgeving.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*