Slechts 38% van huishoudens VS gebruikt meerdere online videoplatforms

De strijd om de aandacht van de kijker is losgebarsten. Terwijl consumenten bij lineaire tv door middel van ‘zappen’ bij meerdere zenders terecht komen, is dat bij online video platforms minder het geval. Uit onderzoek van Parks Associates blijkt dat nog geen 40% van de Amerikaanse huishoudens met breedband internet nu ten minste twee OTT-abonnementen op videodiensten hebben. Hierdoor zal er tussen videoplatforms een felle concurrentiestrijd ontstaan om de gunst van de kijker.

Het onderzoeksbureau merkt op dat consumenten tegenwoordig OTT als standaard platform voor video zien. Parks Associates ziet deze overgang van OTT-platforms “van disruptor naar dominantie”. Voor niche platforms zal er in de toekomst voldoende ruimte zijn, maar platforms die het van groot bereik moeten hebben kunnen het in de toekomst lastig krijgen wanneer het aantal gebruikte videoabonnementen per huishouden niet gaat stijgen.

Volgens het onderzoek van Parks Associates bekijkt 50% van de Amerikaanse breedbandhuishoudens al lang videocontent op tv’s met internetaansluiting. Het internationale onderzoeksbureau onthult ook dat 69% van de Amerikaanse de huishoudens met breedbandinternet een OTT-abonnement heeft. 38% heeft twee of meer abonnementen. 15% van huishoudens is geabonneerd op drie of meer online videoplatforms. In de afgelopen 30 dagen heeft bijna de helft van de Amerikaanse breedbandhuishoudens gebruik gemaakt van een OTT-abonnementsservice. 31% maakte gebruik van gratis OTT-platformen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*