‘Sign now’ wil Songfestival-gebarentolk in 42 talen

Wereldwijd zijn er bijna een half miljard doven en slechthorenden. Op het gebied van educatie, werk, dienstverlening, sociaal leven en vrije tijd worden zij flink benadeeld. Het Israëlische initiatief ‘Sign now’ wil daar iets tegen doen en startte al in 2016 met inzetten van gebarentolken bij optredens.

Voor de Eurovision Songfestival 2019 in Israël heeft ‘Sign now’ geschiedenis geschreven door gebarentolken bij dit ‘s werelds grootste muzikale event  in te zetten. Sign now wil nu doorpakken en het Eurovision 2020 in Nederland voor doven en slechthorenden via een gebarentolk beschikbaar te maken in 42 talen.

Tomer Levy (CEO Sign Now) bezoekt momenteel diverse publieke omroepen in Europa om dit initiatief voor mei 2020 gereed te hebben.

Komend jaar willen zij ook een gebarentolk inzetten bij andere grote evenementen en tv-programma’s, waaronder Game of thrones en de Super Bowl finale. Ook probeert ‘Sign now’ tot een overeenkomst te komen met EA Sports.

Kijk hier voor meer info

2 Comments

  1. In een tijd waar racisme een hot topic is.. Dove mensen zouden het ook graag willen volgen/verstaan! Waarom zouden we dit niet toestaan?!

  2. Is ondertiteling van de teksten niet een veel beter idee? Dan kunnen de niet-doven namelijk ook de tekst van de liedjes volgen.
    Overigens zou ik het veel leuker vinden als de artiesten allemaal in hun moedertaal zingen. Kan dat niet verplicht worden gesteld?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*