ShowHeroes geeft de industrie een podium in nieuwe Nederlandse podcastserie The ShowCast

ShowHeroes maakt vandaag bekend dat zij een nieuwe Nederlandstalige podcast lanceren, genaamd ‘The ShowCast’. Opvallend aan de podcast is dat de marktleider op het gebied van digitale videocontent, technologie en advertentieoplossingen, ook concurrenten in de uitzendingen aan het woord laat. Een bewuste keuze, aldus Erik Dubbeldeman, Country Manager Benelux: “Wij willen een platform bieden waarop vanuit verschillende achtergronden en expertises de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie en media worden gedeeld. De enige manier om dit goed te doen is door iedereen aan het woord te laten. Ook wij hebben immers niet alles kennis in huis en kunnen nog steeds leren, vooral van onze concurrenten.”

Interessante gesprekken en inzichten
Dubbeldeman geeft verder aan dat de podcast anders is dan andere omdat The ShowCast niet zichzelf, maar het belang van de luisteraars vooropstelt. Door deze podcast te hosten, maken we discussies mogelijk die we in het dagelijkse leven niet zouden kunnen hebben, omdat men zijn of haar kennis niet altijd gratis wil weggeven. Zeker niet aan concurrenten. Opvallend genoeg verandert deze gedachtegang en houding als men in de studio aanschuift. Opeens is iedereen bereid om ervaringen uit te wisselen, en dat levert interessante gesprekken en inzichten op. Zo blijven we innovatief en creëren we ruimte voor verbetering. Want waarom doet een ander het zó goed? Zijn we ons bewust van alle trends en moeten we eraan meedoen of kijken we vanaf de zijlijn hoe anderen het doen? Is het een gemiste kans, zijn we te laat of net op tijd? Met de podcast willen we antwoord geven op al deze vragen.”

Uiteenlopende onderwerpen
Niet alleen de gasten zijn opvallend, ook de verscheidenheid aan thema’s die in de uitzendingen worden besproken. In de eerste uitzending, met als thema Blockchain & The Metaverse waren onder anderen Mark Blaauw, Digital Director van Mediaplus, en Ted Hartkamp, Founder of Your, te gast. Wat opvalt in deze uitzending is dat in tegenstelling tot de meeste verhalen die je leest en hoort de gasten in de studio gematigd enthousiast waren over metaverse. In de optiek van de gasten lijkt metaverse meer een marketingterm dan een volwaardig concept. Een goede infrastructuur ontbreekt nog. In de volgende aflevering staat een ander belangrijk en actueel thema centraal: sustainability.


De podcast is vanaf nu te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Google, Amazon en de website van de ShowHeroes Group.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*