Opnames allereerste Viaplay speelfilm zijn gestart

Nederland, Amsterdam, 1 februari 2023 Kerstmens Cast Michael Middelkoop scenaristen foto: Elmer van der Marel

Deze maand zijn de opnames van de eerste Nederlandse Viaplay speelfilm van start gegaan. In deze komische, warme, emotionele kerstfilm wordt gespeeld met de thema’s van onze hedendaagse maatschappij. De film wordt geproduceerd door het Amsterdamse productiehuis HALAL en is geschreven door Lotte Tabbers en Isis Mihrimah Cabolet. Michael Middelkoop gaat de film regisseren en maakt daarmee zijn speelfilm regiedebuut. Hij gaat werken met een groot ensemblecast van gevestigd en nieuw talent, waaronder Jacqueline Blom, René van Zinnicq Bergmann, Kiefer Zwart, Stefanie van Leersum, Georgina Verbaan, Robbert Bleij, Barbara Sloesen, Oscar Aerts, Tim Haars en Remy Bonjasky. De rest van de cast zal op een later moment bekend gemaakt worden.

Michael Middelkoop, Regisseur: “Het is een komische mozaïekfilm over een familie die in de aanloop naar hun jaarlijkse kerstdiner allemaal volledig de plank misslaan in een wereld waar ze goed proberen te doen. De film gaat over meningen, ongemak, zwarte schapen, ons zelfverklaarde goede gedrag en de grens waarop we die verliezen. Rond kerst zien we graag de beste versie van onszelf aan tafel schuiven met familie en vrienden, maar in deze film zetten we dat compleet op z’n kop. Het is een film waar heel Nederland zich in kan herkennen.”

Gijs Kerbosch, Producent en Guusje van Deuren, Head of Scripted, HALAL: “Met deze film maken wij het kerstcadeau van 2023 voor elke Viaplay abonnee. Het vlijmscherpe en supergrappige script van Lotte Tabbers en Isis Mihrimah Cabolet is de verfilming van een kerstdiner zoals iedereen dat kent: goede bedoelingen geserveerd met ontroerende onhandigheid op een bedje van diepe (plaatsvervangende) schaamte – afgeblust met een enorme slok humor. Onder regie van groeibriljant Michael Middelkoop wordt dit een fantastische kerstfilm.”

Kennard Bos, Executive Producer Scripted Viaplay: “Wij zijn trots en enthousiast om samen met productiehuis HALAL, de makers én deze sterrencast van nieuw en gevestigd talent te werken aan onze eerste Nederlandse Viaplay Scripted Original. Wij zijn ervan overtuigd dat heel Nederland zich in deze kerstfilm zal herkennen.”

Credits: De allereerste Nederlandse Viaplay speelfilm is geschreven door Lotte Tabbers en Isis Mihrimah Cabolet, wordt geregisseerd door Michael Middelkoop en geproduceerd door HALAL.

1 Comment

  1. Ben ervan overtuigd dat deze film onder regie van toptalent Michael een geweldig succes gaat worden,ik heb er iig nu al zin in om deze film te gaan bekijken

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*