Sebastian Korteweg nieuwe producent bij Topkapi Films

Met ingang van 1 september 2023 voegt Sebastian Korteweg zich bij het managementteam van Topkapi Films als Producent. Het team bestaat verder uit producenten Laurette Schillings, Frans van Gestel en Arnold Heslenfeld. Korteweg neemt de zakelijke verantwoordelijkheden op zich en zal uiteindelijk Arnold Heslenfeld opvolgen, die per 2024 met pensioen gaat.

Laurette Schillings, Partner/Producent:“Sebastians ervaring en kennis sluiten naadloos aan bij Topkapi. Zijn vaardigheden, waaronder die bij Pathé, laten zien dat hij dezelfde passie deelt, en we zijn dan ook buitengewoon enthousiast over zijn komst. Arnold Heslenfeld zijn we zeer erkentelijk voor zijn toegewijde jaren bij Topkapi en wensen hem alle vreugde en vrijheid toe in een welverdiend pensioen.”

Sebastian Korteweg over zijn komst als Producent naar Topkapi: “Mijn langgekoesterde droom gaat in vervulling om samen met een uiterst getalenteerd en ervaren team van vakmensen de meest baanbrekende dramaserie en films te maken voor een divers en internationaal publiek.”

Sebastian Korteweg heeft uiteenlopende functies bekleed op zowel zakelijk als creatief gebied binnen de filmindustrie. Hij begon zijn carrière bij Eyeworks Film & TV Drama, was verantwoordelijk voor zakelijke planning en coproductie van films bij RTL en Videoland, verkocht filmrechten bij uitgeverij Penguin Random House in Barcelona en was de afgelopen jaren Content Acquisition Manager bij Pathé en programmamaker bij onder andere het Koninklijk Theater Tuschinski. Korteweg is daarnaast commissielid bij Cinekid en gastdocent aan de Nederlandse Filmacademie. Zijn missie is om een brug te slaan tussen creatieve teams die sterke inhoudelijke verhalen creëren en zakelijke teams die dit op een financieel succesvolle wijze uitvoeren, met als doel het juiste publiek te bereiken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*