Scènes en TheaterThuis.nl bundelen krachten

Theatermagazine Scènes en TheaterThuis.nl zijn sinds 1 februari gefuseerd. Scènes bundelt de krachten met alle activiteiten van TheaterThuis, het online platform met voorstellingen van toneel, cabaret en muziektheater. Daarnaast maakt TheaterThuis.nl eigen (backstage) programma’s, maar ook de Musical Jukebox en Theatergasten, waaraan cultuurminister Ingrid van Engelshoven, Erik van Muiswinkel, Jenny Arean, Albert Verlinde, Peter Heerschop en Freek de Jonge al meewerken. Bovendien staan de plannen voor een agenderend tv-programma over theater in de grondverf…

“Mooie plannen, veel creatieve energie en bovenal: synergie. Dat is mijn drijfveer om deze spannende stap te zetten”, zegt Jos Schuring, die Scènes in 2013 lanceerde als uitgever en hoofdredacteur. Per 1 februari is FC Klap uitgever. Samen met Dutch Channels (bedenkers én bouwers van Voorstellinggemist.nl) is FC Klap initiatiefnemer van TheaterThuis.nl dat dit platform nu ook met het team van Scènes van impulsen voorziet. Schuring blijft inhoudelijk eindverantwoordelijk voor Scènes en is nu ook hoofdredacteur van TheaterThuis.nl

Op TheaterThuis.nl staat al 500 uur aan cabaretvoorstellingen, maar hier zijn ook registraties van toneel en muziektheater te vinden. Dagelijks worden mini-voorstellingen van een kwartier toegevoegd aan de website. Ook maakt TheaterThuis.nl backstage-interviews en eigen series als Theatergasten en de Musical Jukebox met bijvoorbeeld René van Kooten, Brigitte Heitzer, Stanley Burleson of Lone van Roosendaal. Zo bouwt TheaterThuis.nl aan een schatkamer van podiumkunst en wil bezoekers ook stimuleren tot theaterbezoek. De opnamen vinden plaats in theater De Speeldoos Baarn waar TheaterThuis ook de voorstellingen registreert met vijf camera’s en een doorgewinterd technisch team.

Erik Klap namens FC Klap en TheaterThuis: “Voor ons is de komst van Scènes een prachtige aanvulling op onze online activiteiten. Jos Schuring is een ervaren theaterjournalist met een specifiek netwerk. Die expertise kunnen we nu aanwenden voor de programmering van TheaterThuis.nl dat op korte termijn een breder spectrum van podiumkunst kan tonen. We hebben twee tv-programma’s in ontwikkeling, maar er zijn nog veel meer plannen.”
 
Schuring: “Voor ons heeft dit grote voordelen. Ik kan mij meer op de inhoud richten omdat de zakelijke aspecten nu worden behartigd door FC Klap. Daarnaast is de kruisbestuiving tussen print en online sterk omdat TheaterThuis.nl voorstellingen laat zien die ook in het magazine aandacht krijgen en extra exposure in alle digitale uitingen. Ik heb er veel zin in. Sinds het eerste contact met FC Klap in november werken we samen en buitelen de ideeën over elkaar heen.”

Scènes verschijnt in 2021 vier keer; vanaf nummer 2 is het ook in de losse verkoop verkrijgbaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*