SCENECS Filmfestival afgesloten in Studio 21

Het 10de en dus jubilerende internationale SCENECS Filmfestival in Hilversum en Amersfoort werd vrijdagavond 22 april in Studio 21 op het Hilversumse Mediapark afgesloten met een Grand Gala. Festivaldirecteur Arya Tariverdi blikte na afloop tevreden terug. Hij zei zich vooral vereerd te voelen dat er veel nationale en internationale talenten bekroond zijn tijdens de uitreiking van diverse Golden Stone Awards.

“Daarmee hebben we ze een terechte erkenning kunnen geven”, aldus Tariverdi. De officiële SCENECS Award, oftewel de ‘Hollandse Gouden Kei’, werd uitgereikt in de categorieën fictie en documentaire. Daarnaast werden ook de SCENEC-oeuvreprijs, de VUE-publieksprijs en de Ziggo Talent Award uitgereikt.

In de categorie fictie werden twee prijzen weggegeven. ‘One In’ van regisseur Vasha Narace was beste korte fictiefilm, uit Trinidad & Tobago, over gewone mensen in gewone situaties. Voor de lange fictiefilm kreeg regisseur Mikhail Kosyrev Nesterov ‘Journey to the mother’ een award wegens een extra dimensie via de flashback van een emotionele reis van een Russische zoon naar zijn moeder in Frankrijk.
 
Documentaire
In de categorie documentaire won ‘A lizard under the skin’ van regisseur Maud Neve. In deze Belgische productie wordt er op een intrigerende manier doorgedrongen tot de innerlijke wereld van Maud. De relatie met haar moeder speelt hierbij een belangrijke rol. Het brengt een gevoel teweeg en dat is volgens de jury het belangrijkste wat een film kan bereiken.
 
De VUE-publieksprijs was voor de documentaire ‘Gender Victory’. De oeuvreprijs aan een gevestigde filmmaker werd uitgereikt aan de Friese regisseur en acteur Steven de Jong. Als regisseur bekend van ‘De Hel van ’63’, ‘Stuk!’ en ‘Snuf de Hond’. Voor het eerst werd dit jaar de Ziggo Talent Award uitgereikt, aan de film ‘Mannenpraat’ De jury roemde de verrassende en hilarische punchline, die perfect getimed is (foto Christiaan Hofland).

Bron: RTi Hilversum

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*