SBS6 presenteert GoedNieuws Vandaag

Dagelijks worden we door diverse media overspoeld met nieuws. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Het overgrote deel van dit nieuws is helaas negatief: oorlogen, natuurrampen, criminaliteit. Het is vanzelfsprekend van groot belang dat we dit nieuws tot ons nemen. Het belicht tenslotte een belangrijk deel van de wereld waarin wij leven. Tegelijkertijd sneeuwt het goede nieuws vaak onder. Het nieuwe SBS6-programma GoedNieuws Vandaag brengt hier verandering in. Geen naïeve onderwerpen waarin door een roze bril naar de werkelijkheid gekeken wordt, maar actuele en journalistieke thema’s met een nadrukkelijke focus op meer optimistische ontwikkelingen op allerlei gebied en oplossingen voor maatschappelijke problemen. GoedNieuws Vandaag, dat wordt gepresenteerd door Donatello Piras en Nikki Herr, is vanaf maandag 2 oktoberiedere werkdag om 18.00 uur live te zien op SBS6. 

Goed nieuws, is geen nieuws’ is een gevleugelde uitspraak. Het is gemakkelijk om de vele positieve gebeurtenissen en inspirerende verhalen die over de hele wereld plaatsvinden uit het oog te verliezen. Dat doet GoedNieuws Vandaag niet. Integendeel. Het nieuwe programma focust zich juist op positieve, optimistische ontwikkelingen. Wetenschappelijke doorbraken op medisch vlak, duurzame vredesonderhandelingen en een inzamelingsactie om een buurtbewoner te helpen: alles kan voorbijkomen, van lokaal tot wereldschaal. 
De GoedNieuws Vandaag-redactie werkt samen met partners als StemWijzer, #Usethenews, Centraal Bureau voor de Statistiek, Bright Vibes en Universiteit van Nederland. Correspondenten van De Telegraaf verzamelen speciaal voor dit nieuwe programma goed nieuws uit de hele wereld. Hoofdredacteur Marc Veeningen: “We zijn dit programma al ruim een half jaar in de luwte aan het ontwikkelen en dat is best een uitdaging. Wat is de goede toon? Wat zijn de juiste onderwerpen? Hoe maak je je dagelijkse nieuwsselectie? Een gedegen en enthousiaste groep journalisten heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt. We zijn er klaar voor. Uit onderzoek blijkt dat veel kijkers en lezers de nadruk op negativiteit zat zijn. Ik vind het spannend, maar ook inspirerend dat wij hier nu mee van start gaan.“ 

Naast presentatoren Donatello Piras en Nikki Herr zijn in GoedNieuws Vandaag ook andere journalistieke gezichten te zien. Zo schuiven Sofie van den Enk, Raymond Mens, Talitha Muusse en Rens de Jong aan als duiders van het nieuws. Daarnaast heeft een groep van zo’n twintig inhoudelijke experts uit de praktijk zich verbonden aan het programma. Onder anderen Rhijja Jansen, zorgjournalist en hoofdredacteur van Tijdschrift voor Verzorgenden, psycholoog Najla Edriouch en Hendrik Atze van Doezum, Geschiedenisdocent van het Jaar 2022. Elke dag is een andere expert uit deze groep in de studio om het goede nieuws in zijn of haar vakgebied te brengen.


GoedNieuws Vandaag wordt geproduceerd door Talpa TV Productions. 


Uitzending: vanaf 2 oktober iedere werkdag om 18.00 uur live op SBS6.  

3 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*