SBS 6 brengt 5 tegen 5 weer terug op tv

SBS6 brengt de vertrouwde spelshow 5 TEGEN 5 terug op de buis. Wekelijks nemen twee teams, bestaande uit familieleden, collega’s of leden van bijvoorbeeld een sportvereniging, het tegen elkaar op. Zij gaan op zoek naar de populairste antwoorden op vragen die eerder aan het Nederlandse publiek zijn voorgelegd en kunnen hiermee een mooi geldbedrag verdienen. 5 TEGEN 5 wordt gespeeld onder de bezielende leiding van Gordon, die het programma in het verleden al eens een seizoen presenteerde. 5 TEGEN 5 is vanaf vrijdag 12 maart om 20.30 uur te zien op SBS6.

Gordon: “Nederland heeft behoefte aan vrolijkheid en aan herkenbare programma’s. 5 TEGEN 5 is een programma dat zich in het verleden heeft bewezen en dat altijd weer voor een lach op het gezicht zorgt. Een programma ook met een hoog meespeelgehalte. Lekker voor de buis antwoorden roepen, heerlijk. Een fijn moment met het gezin of met huisgenoten.”

In elke aflevering van 5 TEGEN 5 worden vijf rondes en een finale gespeeld. Het doel van het spel is om te raden wat ‘het Nederlandse publiek’ heeft geantwoord op de vragen die worden gesteld. Iedere ronde krijgen de teams één vraag, die eerder is voorgelegd aan een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking. Bij het goed beantwoorden van de vraag wint het team de opgetelde waarde van elk gegeven antwoord, omgezet in euro’s. Het team dat na vijf rondes het meeste geld heeft verzameld, speelt de finale. 

De finale wordt gespeeld door twee spelers uit het winnende team. Zij spelen voor een bedrag van 5.000 euro, dat bij vijf nummer 1-antwoorden wordt verdubbeld tot 10.000 euro. Beide teams gaan sowieso niet met lege handen naar huis; het geldbedrag dat zij tot de finale hebben verdiend, blijft staan.

De quiz is door diverse presentatoren gepresenteerd, waaronder Willem Ruis (1983-1986) Peter Jan Rens (1992-1998) Gordon (2005-2006, 2021-heden) Winston Gerschtanowitz (2006) Carlo Boszhard (2009) Ruben Nicolai (2015).

5 TEGEN 5 wordt geproduceerd door Blue Circle.

Uitzending: vanaf vrijdag 12 maart, wekelijks om 20.30 uur op SBS6 en op KIJK.nl. 

7 Comments

  1. Prima spelletje voor erbij op je zender. Nu word dit weer als groots avondvullend programma neergezet. Lekker goedkoop. Dit gaat niet de grote killer van de vrijdagavond zijn. In de lijn met Wie van de 3 had het beter op de zondag gepast. Gordon als presentator is misschien ook niet echt heel slim. Bij de kijker is hij echt wel over de houdbaarheidsdatum. Of hij met het bij leggen met Gerard Joling en deze moet terugkomen naar SBS6 om weer samen een programma te maken.

  2. Als format in de vooravond met een half uur zendtijd, was het prima geweest. Dit soort spelletjes prime time is niet meer dan pure armoede voor de zender.

  3. weer een reden om niet naar SBS6 te kijken, ook wij zijn Gordon moe! En met ons miljoenen anderen. Alleen hebben ze dat bij SBS nog niet door lijkt het wel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*