Satellietaanbod Canal Digitaal versoberd

Canal Digitaal heeft aangekondigd dat het zenderaanbod wordt verminderd. Deze veranderingen, die zowel de kwantiteit als de kwaliteit van het zenderaanbod betreffen, worden bevestigd door Ingrid Timmer van Canal+ Nederland aan Totaal TV.

Vanaf begin juli zullen de zenders NPO Politiek en 192 TV niet langer beschikbaar zijn via de satelliet.

Ook de beeldkwaliteit van enkele zenders wordt lager. De noodzaak om de bandbreedte te verminderen komt voort uit economische overwegingen. Canal Digitaal huurt transponders van satellietbedrijf SES. Door de daling van het aantal satellietabonnees kan de gebruikte bandbreedte niet langer economisch rendabel worden geëxploiteerd,

Deze versoberingen zal het aantal satellietkijkers  hoogstwaarschijnlijk verder verminderen in het voordeel van online diensten, zoals NPO Start en NLZIET.

bron: TotaalTV 

7 Comments

 1. Mooi, dan kan de beeldkwaliteit van NLZIET omhoog, naar Netflix-waarde. Mag ook wel met die prijsverhoging die er aan gaat komen.

 2. De ondergang is ingezet toen discovery en rtl crime weggingen. Beperkingen invoerden dat je niet meer als 2 dingen tegelijk kon opnemen (moet je ook nog een goede ontvanger voor hebben overigens) Prijzen flink omhoog, en dan de arrogantie van die gasten, wel eens naar uitzending gemist gekeken via hun stream. Een bitrate uit het jaar kruik.

 3. Ik ben heel tevreden met canaldigitaal.kijk in nl Polen Frankrijk en Spanje via de app dus internet.weg met de schotel

 4. canalplus verpest altijd alles zoals weer bij canaldigital, vroeger hebben ze filmnet en Supersport. Gesloopt nare franzen

 5. ik ben sinds 24 mei bezig om mijn satellietabonnementcanaldigitaal op te zeggen
  vanuit het buitenland.
  het lukt mij niet.
  er klopt iets niet met de (verplichte).opzegmethode v. Canal D.
  verder:
  en waarom is er niet een schriftelijk opzeggingsformulier beschikbaar
  wie heeft met dit onderwerp ook een negatieve ervaring met canal dig?

  E.Daling

 6. wij gaan ook opzeggen in 10 jaar tijd kosten verdubbeld voor het half jaar dat ik hem gebruik + discovery weg en kunnen nu voortaan met ziggo go kijken JE ONDERGANG NADERD CD ??

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*