Sarah Marijnissen presenteert nieuw boeddhistisch programma

Nieuw gespreksprogramma ‘Een andere kijk’ over onderlinge verhoudingen in de samenleving.

Presentator Sarah Marijnissen praat vanaf zondagmiddag 18 september in het nieuwe programma Een andere kijk met gasten over het thema ‘Ik en de ander’. Een andere kijk wordt uitgezonden in de boeddhistische programmering en gefaciliteerd door KRO-NCRV. Boeddhist en voormalig radiomaker voor de Boeddhistische Omroepstichting Sarah Marijnissen. spreekt met haar gasten over de centrale vraag: hoe verhoud ik me tot de ander in deze tijd waarin we steeds meer van elkaar lijken te vervreemden en onverbloemde angst leidmotief dreigt te worden.

Nu landsgrenzen weer worden opgetrokken, keert het wij-zij-denken hardnekkig terug en dreigt onze hokjesgeest vrij baan te krijgen. Wat weerhoudt ons ervan om op een zachtmoedige, kwetsbare en open manier het leven tegemoet te treden? En, wat zijn – vanuit boeddhistische denkbeelden – mogelijkheden en alternatieve levenswijzen? Naast belangrijke vragen stellen wordt er ook gekeken hoe er hier in het westen naar het individu, de ander en de samenleving als geheel gekeken wordt.

In de eerste aflevering van Een andere kijk is politicoloog en journalist Mounir Samuel de gesprekspartner van presentator Sarah Marijnissen. Mounir Samuel, voorheen Monique Samuel, is een trotse Egyptisch Arabische Nederlander die midden in het proces van geslachtsverandering staat van vrouw naar man. In dit interview horen we Mounir voor het laatst met zijn ‘oude’ stem. In latere afleveringen zijn o.a. wereldreizigster en schrijfster Arita Baaijens, luitenant kolonel Mostafa Hilali en theatermaakster  Adelheid Roosen te gast.

Een andere kijk, vanaf zondag 18 september, zes weken lang  om 16.30 uur op NPO 2.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*