Samsung TV Plus breidt FAST-kanalen uit

Gratis streamingsdienst Samsung TV Plus breidt gedurende de zomer in samenwerking met zenderinrichter en -beheerder Your Channels en familie-entertainment specialist Studio 100 haar FAST-zenderpakket uit met drie nieuwe kanalen. Deze FAST kanalen met premium beleving bieden met content van Studio 100 TV en njam! meer variëteit en lokale content in het programma-aanbod, en voorzien hiermee in de kijkbehoefte van Nederlandse huishoudens. Specialist Your Channels heeft de partijen bij elkaar gebracht en de zenders volledig ingericht.

image

De samenwerking 

Samsung TV Plus biedt via haar FAST-dienst gratis meer dan 100 kanalen met internationale en nationale content rondom nieuws, entertainment, films, documentaires, sport en muziek. De kanalen zijn voorzien van een programmering en advertenties. Your Channels zorgt ervoor dat de getoonde reclames volledig gescreend zijn, zodat alle doelgroepen kunnen genieten van een fijne, hoogwaardige en veilige digitale kijkervaring. Your Channels is onderdeel van Media Choice Group. Onder de groep vallen daarnaast Media Choice, gespecialiseerd in Media Services, waaronder het (lokaal) vertalen, verwerken en verspreiden van content in diverse verpakkingsvormen (lineair, On Demand of Over-the-top), en Film Partners (dé ‘TV-reality’ specialist) dat productie-oplossingen faciliteert (voor o.a. Big Brother).

Jefta Lentz, CEO bij Your Channels: “Bij Your Channels geloven we in een premium beleving en richten we zenders technisch en esthetisch zo in dat ze geschikt zijn voor zowel FAST-kanalen als traditionele televisie. Wij ontzorgen daarom al jarenlang traditionele zenders en streamingsdiensten bij de positionering, programmering en het vinden van partners voor de juiste content, in dit geval de content van Studio 100. Wij zijn trots op het vertrouwen van Samsung TV Plus in ons voor het creëren van onze eerste drie Nederlandse kanalen. We verwachten dat er in de komende periode nog meerdere lokale en internationale kanalen gaan volgen.”

Marvin Kooij, CEO bij Media Choice: “Met onze ervaring, kennis en technische mogelijkheden in het creëren, beheren, distribueren en ‘monetizen’ van lineaire tv-kanalen, zijn we in staat om ook deze relevante kanalen efficiënt te faciliteren. Voor het beheren van de nieuwe kanalen zetten we onze ‘Quatro90’ oplossing in, waaronder onze AI-gebaseerde content herkenning en ‘Ad-markers advisor’ en ‘creator’, alsmede de (deels) geautomatiseerde slimme TV- scheduler op basis van data en bijvoorbeeld de Smart Dynamic Graphic Generator voor vloeiende grafische overlays.”

Andrea Schumacher, Country Lead Benelux Samsung TV Plus bij Samsung Electronics: “Wij vinden het belangrijk onze kijkers hoogwaardige, lokale content te bieden – gratis en zonder abonnement op elke Samsung Smart TV. In Your Channels en Studio 100 hebben wij geschikte partners gevonden om kinderen en volwassen in Nederland nog meer kijkplezier te laten beleven. We bieden naast een hoogwaardige programmering alleen geverifieerde en veilige reclames, zodat kinderen en volwassenen onbezorgd kijkplezier kunnen beleven. En voor adverteerders biedt Samsung TV Plus een boeiende, premium en merkveilige tv-omgeving.”

Piero Cavaliere, Director Content Distribution & Partnerships bij Studio 100 over de samenwerking: “Voor Studio 100 is het belangrijk dat we zijn waar onze fans zich bevinden. Dit geldt zowel voor onze kindercontent, als voor onze culinaire zender njam!. Daarbij volgen wij marktontwikkelingen op de voet. We zijn dan ook heel enthousiast over onze eerste stappen op FAST channels. Deze zenders zijn unieke digitale kanalen op maat van het Samsung TV Plus platform. Daarmee vormen deze kanalen de perfecte aanvulling op ons bestaande aanbod via de klassieke tv-distributie.”

De drie kanalen 

Het kanaal Studio 100 TV vertoont een selectie Studio 100 series, films en shows van onder meer K3, Piet Piraat en Kabouter Plop. Waarbij op het kanaal Studio 100 Hits de gehele dag Studio 100 hits en clips te beluisteren én bekijken zijn, al dan niet in een karaoke versie.

De zender Proef njam! biedt een antwoord op de vraag “wat eten we vandaag”, en dit zowel voor iedereen die op zoek is naar dagelijkse kookinspiratie als voor de hobbykok of topchef die graag iets gastronomischer aan de slag gaat. Deze content wordt gedragen door culinaire experts in hun vak. Expertise en kwaliteit gegarandeerd dus.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*