SAIL Amsterdam vanaf ’75 op NPO Best

Eind augustus wordt SAIL Amsterdam alweer voor de 9e keer georganiseerd. Aansluitend op de verslaggeving van SAIL op NPO 1 biedt NPO Best een terugblik op dit nautische evenement dat al velen decennia door de NOS in beeld wordt gebracht. 

Vijf dagen lang kan elke liefhebber van oude zeilschepen op het themakanaal terecht voor historische uitzendingen rond SAIL Amsterdam, dat al sinds 1975 in beeld wordt gebracht. 

De kijker ziet integrale verslagen van het Amsterdamse spektakel, maar ook documentaires en muziekprogramma’s rond het thema. In het kader van dit grote evenement start het themakanaal NPO Best op woensdag 19 augustus met het uitzenden van televisieverslagen van de NOS. Kabelaanbieders Ziggo en KPN geven hun kijkers de kans om de oude edities van SAIL Amsterdam op NPO Best te kijken door middel van een gratis doorgifte.

Elke editie van SAIL Amsterdam heeft unieke onderdelen en momenten.  Zo was er in 2000 een wedstrijd ringsteken door historische motorschepen. Tijdens de opening op 17 augustus 2005 raakte het vlaggenschip, de klipper Stad Amsterdam met Prins Willem-Alexander aan het roer, korte tijd aan de grond in het Noordzeekanaal, waardoor de intocht iets werd vertraagd. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*