Ruud Doets overleden

Ruud Doets, voormalig technicus van het Radio Veronica zendschip Norderney, is op 9 augustus op 81-jarige leeftijd overleden.

Hij stond bekend om het uitspreken van de laatste woorden toen het Veronica zendschip op 2 april 1973 strandde bij Scheveningen. Bovendien was Ruud verantwoordelijk voor de herlancering van Veronica op 11 april 1973 vanuit de Mi Amigo. In april 2021 werd hij opgenomen in een verpleeghuis. Voor die tijd was hij een frequente bezoeker van de Veronica- en RadioDagen in steden als Hilversum, Amsterdam en Harlingen.

7 Comments

 1. De legendarische woorden van Ruud voordat de zender de lucht uitging op 2 april 1973………….”We gaan de lucht uit en verlaten het schip. “En aan alle vrouwen…..sterkte”
  Een aardige collega is er niet meer. Maar gelukkig hebben we z’n vele honderden foto’s en films nog.

  Ruud, “goeie reis” !

 2. Ook ik heb die woorden live gehoord op die 2e april 1973.
  Sterkte aan familie en nabestaanden.
  Rust zacht, met wat minder wind dan toen.

 3. Er zijn vele uit het zeezendertijdperk heen gegaan .Radiomakers/ technischie
  van de zeezenders , die stonden voor hun vak, waren echte radio fanaten. Maar het oude Veronica gevoel tussen 1959-1974 zal bij vele altijd bliven bestaan , en zal nog in lengte van jaren altijd een voorbeeld blijven voor de vele radiomakers
  Ruud …rust zacht

 4. Ach Ruud,
  Ruud was een fijne en betrouwbare Radio Veronica-collega, een partner in crime. Als de antenne naar beneden kwam stonden wij aan dek of hingen in de mast want de zender moest in de lucht blijven. Wanneer programma’s van Lex of Rob niet aan boord kwamen gingen we ‘live’. Windkracht 10 maakte niet uit wij gingen ervoor dag nacht.
  Wij zaten in wat voor velen een jongensdroom zou blijven.

1 Trackback / Pingback

 1. Deze mediaprofessionals zijn in 2023 overleden - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*