Ruim 200.000 bezoekers Beeld en Geluid in 2018

Afgelopen jaar trok het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ruim 200.000 bezoekers, waarvan ruim 32.000 in de laatste week van december. In deze eerste week van de kerstvakantie zendt NPO Radio 2 de Top 2000 live uit vanuit het Top 2000 Café. Ook in de tweede week van de kerstvakantie staan de activiteiten in het Top 2000 Café bij Beeld en Geluid niet stil. Zo kunnen bezoekers deelnemen aan de Familie Pubquiz of een eigen hoorspel maken.

Het jaar van Beeld en Geluid
De ruim 200.000 bezoekers in 2018 zijn onder andere te danken aan de tentoonstelling Nieuws of Nonsense: #demediamindfuck waarin de rol van nieuwsmedia in verwarrende tijden van fake news en filter bubbels werd belicht. Ook genoten bezoekers van een uitgebreide culturele programmering met onder andere een college over nieuwsmedia van Joris Luyendijk, een inkijkje in satire via een lezing van De Speld, een hommage aan Tineke de Nooij, VR masterclasses, een theaterprogramma ter ere van Philip Bloemendal en een bootcamp vloggen.

Satire centraal in 2019
Voor het nieuwe jaar werkt Beeld en Geluid hard aan de ontwikkeling van de nieuwe tentoonstelling Serieus Grappig met bijdragen van onder andere Van Kooten en De Bie, Arjen Lubach en Koefnoen. De tentoonstelling toont de rijkdom van de satire-traditie in Nederland en beantwoord vragen als ‘wat is satire?’ en ‘wat is het belang van satire voor de vrije en open samenleving?’. Via herkenning en hilariteit wordt de bezoeker aan het denken gezet. De tentoonstelling is vanaf 8 februari 2019 te zien bij Beeld en Geluid.

Foto: Paul Ridderhof, Studio Gemini

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*