Andere Tijden Sport in het teken van de Elfstedentocht 1996

In januari 1996 is Henk Kroes niet weg te slaan van de televisie. De voorzitter van de Vereniging De Friesche Elf Steden spreekt over ijstransplantaties, over windwakken en vooral over ja of nee. Komt-ie wel of komt-ie niet?

Zondag 4 februari 1996 lijkt de grote dag te worden. Vol goede moed rijdt Kroes van zijn woonplaats Boazum naar Leeuwarden. Hij is dan nog in de veronderstelling dat hij de woorden “It giet oan” uit gaat spreken. Maar de voorzitter is te positief geweest. De tocht komt er niet. Althans niet de officiële tocht. Weekblad Panorama vindt Kroes maar laf en besluit om zelf een Elfstedentocht te organiseren. Negen marathontoppers rijden een wilde tocht zonder stempelkaart.

De winterserie van Andere Tijden Sport gaat op zondag 6 januari van start met de aflevering over een winter lang Elfstedenkoorts. In de afleveringen daarna: Barbara de Loor, Frans Derks, Rudi Lubbers en Willem van Hanegem. Meer informatie over de uitzendingen: https://over.nos.nl/nieuws/1091/fonkelnieuwe-afleveringen-andere-tijden-sport

Andere Tijden Sport: een winter lang Elfstedenkoorts

Zondag 6 januari, 22.00-22.30 uur, NPO 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*