Ruim 1 op 8 Nederlandse huishoudens kijkt illegaal IPTV

In Nederland maakt naar verwachting meer dan één op de acht huishoudens gebruik van illegale IPTV-diensten. Dit fenomeen, waarbij toegang wordt verkregen tot een brede reeks televisiezenders en streamingdiensten zonder de vereiste abonnementskosten te betalen, vormt een groeiend probleem voor auteursrechthouders, omroepen en legale streamingdiensten.

Illegale IPTV, ofwel Internet Protocol Television, maakt gebruik van het internet om televisiecontent te streamen die normaal achter een betaalmuur zit, waaronder Netflix, Disney, NLZIET, Viaplay en Videoland. Gebruikers van deze diensten betalen vaak een klein bedrag aan een illegale provider, die op zijn beurt toegang geeft tot honderden, soms duizenden zenders zonder passende licenties. Dit omvat niet alleen binnenlandse zenders maar ook populaire internationale netwerken.

De opkomst van illegale IPTV heeft grote financiële gevolgen voor de entertainmentindustrie. Omroepen en contentmakers lopen aanzienlijke inkomsten mis, wat uiteindelijk investeringen in nieuwe content kan verminderen. Naar verwachting kosten deze illegale diensten de industrie jaarlijks zo’n 70 miljoen euro. Dit is niet alleen nadelig voor de industrie maar kan ook de kwaliteit en diversiteit van beschikbare content beïnvloeden.

De Nederlandse overheid legt momeneel nog geen grote priorieit bij de opsporing van deze criminele activeiten. Verschillende brancheorganisaties, waaronder BREIN, zijn, veelal in samenwerking met de FIOD, actief bezig met het opsporen en sluiten van illegale IPTV-netwerken. Er zijn diverse campagnes gestart om consumenten te informeren over de risico’s van illegaal kijken en het belang van het steunen van legale contentkanalen. Ook wordt er een beroep gedaan aan de internetproviders, waaronder KPN, VodafoneZiggo en Odido om websites van IPTV-handelaren te blokeren. Vooral omdat diezelfde providers ook financieel getroffen worden door illegale tv-streams.

Lees ook:


81 Comments

 1. IPTV gaat nooit meer weg, wen er maar aan. Het wordt alleen maar groter. Wat veel berichten hier trouwens hierover. Krijgen jullie betaald om dit te plaatsen of zo?

   • Ben jij heilig?
    Als ze nu eerst eens beginnen met de prijzen te normaliseren dan schiet je al aardig op. Tegenwoordig is alles met abbo. Voor de normale inkomens niet eens te bekostigen.

    • Wat zeur je nu, vroeger ging je naar de videotheek en betaalde je een paar euro om 1 film een paar dagen te kunnen bekijken. Nu betaal je een 10 a 15 euro per maand. Hoeft de deur niet uit, je kan 24/7 films kijken. Dan klagen dat het duur is.

     • Wat zeg jij man voetbal was gratis op tv en nu alles verspreid viaplay ziggo espn beein enz enz alles moet je apart voor betalen als je zoals vroeger wil kijken dan kost het €300 in de maand
      Dit is wat ze creëren

     • Inderdaad 1 euro per video voor een paar dagen. Tegenwoordig is het 13 euro bij google of apple voor 1 film en dat is eenmalig bekijken. Wil je iets anders zit je op zn minst 7 tot 20 euro per maand met een abbo. De content is dan ook niet echt denderend.

     • Dat is onzin, vroeger had je 1 videotheek voor al je films, nu word de ene film bij Apple tv uitgebracht, de anderen bij netflix, amazon, Disney,videoland, en meer. Er is geen 1 abonnement meer waar je alles op kunt zien.

    • Wat een aanstellerij. Zo duur zijn die abonnementen nou ook weer niet. Vooral als je normale internetsnelheid neemt.

    • Vind ik helemaal waar betaal bijna honderd euro bij Ziggo met alleen extra espn extra met een aow is dat bijna niet te doen laat ze minima,’s extra korting geven want ik denk dat dit de doelgroep is die iptv nemen

     • Iptv,10 euro per maand en heb je alles. Geen moeilijke keuze tussen ziggo of iptv lijkt me, ik snap het wel dat iptv het zo goed doet.

   • Nou nou. Wat een harde taal. Economische delicten nog wel. Laat de belasting dienst eerst maar met bewijzen komen dat ik ook echt kijk naar iptv.deze vorm van “illegaal” kijken is niet meer weg te denken zeker met de nieuwe android tv ishet makkelijk om iptv op je tv te zetten. De schuldige? De proverders zelf.

    • Dus omdat het makkelijk wordt gemaakt, doen we het. Zoiets als een huis leegroven als de deur openstaat. Waar is het moraal gebleven?

     • Moraal is weg dankzij demissionair kabinet, 10/12jr rutte afbreking van samenleving en diversiteit creeren. Gelukszoekers komen naar nl en hebben geluk gratis leven, buiten de wet, wacht maar tot de dag komt dat ze je auto mollen, tv meenemen en burgeroorlog in je straat komt. Dan afvragen waar is het moraal gebleven

   • Wat illegaal is moet bestraft worden, laten we daeens beginnen bij onze kabinetsleden! Er verdwijnt geld van de belastingbetaler en niemand weet waar naartoe!!

   • Als ze een iptv bende oppakken, komt er alweer nieuwe online, heb zelf al 14 jaar iptv nooit problemen ondervonden, lekker goedkoop ook €40 in het jaar

   • .exe

    Helemaal mee eens,alles is tegenwoordig abonnement en de prijzen schieten de pan uit. Als ze daar nu eens wat mee gaan doen, wat volgens mij ook de bron van het probleem is, zul je zien, dat steeds meer mensen overstappen op betaalde diensten !
    Het is niet alleen de entertainment markt, je ziet het terug in de boodschappen, de benzine prijzen en alles wat eigelijk geld kost, dat ook de belastingdienst hier echt een steen aan kan bijdragen. Stichting BREIN heb ik geen goed woord voor over. Dat is in mijn ogen een elite groep, die iedereen met illegale media ten gronden wil richten, maar zit totaal niet kan vinden in wat mensen denken en vinden. Even terugkomende op de bron van het probleem, dat alles veel te duur word ! Schaam je BREIN en Belastingdienst, word wakker en doe er iets aan !

    • Ik vind een Mercedes ook te duur, schaam je autofabrikanten, heb er maar eentje gejat van de dealer, dat zal hem leren. En nu de politie achter me aan, die Eliteclub die iedereen die een auto jat wilt opsluiten! Schaam je Politie en belastingsdienst, doe er wat aan! En het maakt mij echt niet uit dat jullie alleen maar uitvoeren wat bij wet door een democratische regering is vastgesteld. Word wakker in al Julie ondoordachte kortzichtigheid!

   • Dikke onzin, als de consument een weg heeft gevonden waar ze iets profijt aan hebben wordt deze gelijk aangepakt maar als de bedrijven miljarden verdienen door omzeilen van regels en wetten wordt er geen fck aan gedaan. Hypocrieten.

    • Helemaal mee eens. Er wordt gesjoemeld dat het een lust is en dan gaat men de makkelijkste weg kiezen.Die groep is het zwakst en het grootst. Net zoals op de autoweg. Je kunt je neus niet meer uit je bed halen of tis extra bijbetalen.

    • Inderdaad, kijk eens naar directie van Heineken bijvoorbeeld; 30 millioen euro per jaar belasting ontduiking/ontwijking. Dat wordt wel normaal gevonden en politiek geaccepteerd. Meten met meerdere maten. Allemaal heel gewoon.

   • Hoezo is iptv illegaal? Niks illegaal, gebrek aan beveiliging bij aanbieders en maximaal gebruik maken van openbare internet technieken.

   • Ze moeten niet zo zeuren. Degene die lopen te ouwehoeren hebben zelf ook iptv. Moeten ze de abonnementen maar naar beneden gooien dan krijgen ze klanten terug.

   • Wat praten jullie man. Alle veranderingen in NL slikken jullie gewoon door, alles is peperduur geworden, in Belgie betaalt een gezin 100 euro per jaar voor zorg, slaap verder

  • Ik denk t wel ja…..en waarom betalen voor die kut tv programma’s met om 10 min reklame….maak tv gratis….houd je klanten..reclamevrij? Dat mag gerust betaald zijn..maar met reklame? Gratis

  • Helemaal gelijk en de meeste die voor de abonnementen gaan zijn van die rijke linkse gladjakkers met perfecte banen die een loon hebben waar de onderste mensen van onze maatschappij van dromen.

  • Het is redelijk belachelijk als ik de prijs bekijk wat mijn ouders vroeger betaalden (10 euro voor alles) tegenover wat je nu betaalt voor alles (300 euro). Grappig dat er geen abonnement voor alles is. Zoek het maar uit dus.

 2. Hoe zou dat nou komen ? Miscchien omdat de mensen het zat zijn uitgebuit te worden elk jaar duurder steeds problemen met verbinding en hoge prijs betalen!! Ze zijn echt niet goed wijs bij al die providers!

 3. De naam zegt het al…. Spreekbuis van Brein en de providers. Mis bij dit soort berichten altijd het complete plaatje. Waarom doen mensen dit? Waarom is het geen probleem bij de muziekindustrie? Echt in de spiegel kijken doen ze niet in de sector en bij Brein.

 4. Moeten er nog veel meer worden. Eigen schuld moeten ze maar niet zoveel herhalingen uitzenden en een betere variatie inplaats van big brother voorbeeld piraten of the caribean veronica. Nu op zondag beginnen ze bij Rtl5 man ik zit er ook hard aan te denken om iptv te gaan want van die troep wordt ik stront ziek

  • Laat ze de pest krijgen..
   Betalen voor tv kijken is überhaupt gekkenwerk… Alleen maar reclame…

   En die streamingdiensten… Overal is de content verspreid en overal moet je aan betelen…
   Netflix f1, voetbal, Videoland, Spotify…. En ga zo maar door… En de over het paard getilde sporters en artiesten maar groot doen….
   En wij maar blijven betalen…

   Ook internet is hier schreeuwend duur…

   Ik betaalde braaf, tot f1 tv even met 50% omhoog ging…als ook prime en andere clubs..

 5. Toch niet normaal als je tv met alle sporten wil bekijken.
  Je bent dan meer dan € 100 per maand kwijt.
  En dan internet only is abonnement is hier twee keer zo duur als in buitenland.kijk naar radar aflevering van afgelopen dinsdag.
  Belachelijk.
  Kan mij voorstellen dat iptv zo in opkomst is.
  Je betaalt dan buiten je internetabonnement ongeveer €80 euro in een jaar.
  Met alle zenders

 6. €85 euro voor die bagger tv die we hebben en internet is ook een belachelijke prijs
  €17 Netflix
  €10 Videoland
  €6 prime
  En als je dan ook nog graag formule 1 kijkt en ufc komt er nog €25 bij
  Zorgen dat de tv weer zo aantrekkelijk word dat je geen iptv nodig hebt zou ik zeggen

 7. Kennelijk wordt er vanuit de media nogal een lobby gevoerd om vooral veel aandacht aan “illegale” IPTV te besteden. Ook Totaal TV kan het niet nalaten om in elk Ziggo bash flutartikel een verwijzing naar illegale IPTV te melden.

  Dit soort diensten, vaak inderdaad illegaal, maar er zijn ook meer dan genoeg legale IPTV-diensten te vinden, doen het vooral goed omdat bij de meeste nieuwere TV’s het een fluitje van een cent is om met een app televisiezenders te bekijken. Daarnaast hebben de aanvullende abonnementen (basis pakket, versus extra pakketten) en de versnippering van het aanbod van de streamingdiensten er voor gezorgd dat het voor een gemiddeld inkomen in Nederland nog amper betaalbaar is om die content via legale weg te bekijken.
  Dat alles nog los gezien van het feit dat je met de illegale diensten vaak juist vele televisiezenders uit het buitenland kunt bekijken die via de Nederlandse providers niet eens worden aangeboden, zoals bijvoorbeeld veel Amerikaanse nieuwszenders.

 8. Waarschijnlijk betaalde bangmakerij.
  De huidige wetgeving beschermt auteursrecht, en bestrijdt inbreuk van illegale aanbieders zonder licentie, wat kan worden vervolgd als economisch misdrijf, waarbij de verspreider als verdachte strafbaar kan zijn. Daders zijn wegens derving van royalties schadeplichtig. Het betreft opzettelijke criminaliteit.
  De afnemer van een abonnement is niet verplicht een onderzoek in te stellen naar de eventuele illegaliteit van de mediacontent die wordt aangeboden. De lage abonnementskosten zouden er op kunnen duiden dat het een aanbieder betreft die geen licentie heeft en die geen royalties betaalt. Dat zou impliceren dat hoge abonnementskosten WEL legale content waarborgt, hetgeen eveneens niet te controleren is voor de consument, abonnee.
  Ik vergelijk dit altijd met vis op de markt. Men kan niet weten of controleren of deze vis wel legaal is gevangen. De prijs is geen betrouwbare indicatie. Zie je het al voor je, als duizenden mensen op de kade gaan inspecteren! Onmogelijk, daar zijn overheids-instanties voor of particuliere controlediensten, zoals brein de rechthebbenden van mediacontent dienstbaar is. We moeten er als consument op kunnen vertrouwen dat de inspectiediensten hun werk doen, en het is niet een controlerende taak van het publiek.
  Overigens kan een abonnementhouder van een illegale aanbieder alleen mededader zijn wanneer hij het feit MEDEpleegt, dat wil zeggen: Betrokken zijn bij de criminele organisatie, anders dan slechts als financiele bijdrager. Het is immer niet de taak van, en onmogelijk, voor onbevoegde consumenten om de boeken van aanbieders van media-content te controleren! Het is ook niet de plicht van een abonnee om direct rechten te betalen. Hij heeft het recht de aanbieder te mogen vertrouwen, en te kunnen rekenen op inspectiediensten voor nodige controles.
  Daar komt bij dat justitie onmogelijk honderdduizenden rechtszaken zou kunnen voeren tegen abonnees van illegale content, maar wel tegen de tientallen verspreiders. Afgezien nog van de uiterst moeilijke bewijsbaarheid van identiteit als verdachten id-verbergende maatregelen troffen, zoals o.a. met vpn kan.
  Het is vrijwel onmogelijk om inkomstenderving te bewijzen voor afname van illegale content door duizenden abonnees, die daarenboven niet zelf direct verantwoordelijk zijn voor afdracht van royalties, en ook niet voor controle op hun provider. Providers zijn in eerste instantie degenen die moeten worden aangepakt, wat uiteraard veel effectiever is.
  Laat Brein zijn werk wat beter doen, en val de iptv gebruikers niet steeds lastig met loze dreigingen door artikelen zoals deze.

  • Je bent vermoedelijk verkeerd geïnformeerd. Zelf heb ik meerdere abonnementen bij o.a. Netflix, HBO, Youtube, NLziet enz. Die ik bekijk via een IPTV settop box, en voor Netflix via een chromecast, maar wilde toch eens checken of het inderdaad zo makkelijk is een iptv abonnement bij Aliexpress af te sluiten, als vaak gezegd.
   Er wordt daar alleen hardware getoond. Het enige abonnement dat ik vond was:
   “Lesbische Iptv Abonnementen 2024 Heroïsche Spelletjes Voor Paar K Sex Producten Het Ananas 18 Voor Zhіrka Voor 1 Uah Seksspeeltjes Voor…”

   • Weten waarop je moet zoeken scheelt al een hoop. De meest voor de hand liggende termen worden bewust niet gebruikt omdat er vanuit Ali E als symboolpolitiek dat soort termen geweigerd worden.

    Maar ik kan je verzekeren uit zelf gegeven zoekopdrachten dat er genoeg zijn. Accounts die een paar weken actief zijn, en dan vaak weer vertrekken om onder een andere naam weer te verschijnen.

  • Ja i love iptv. Het bestaat dus waarom zou je het niet doen? Via Ali een abb 6 mnd 18 eurootjes. Je lach toch kapot!

  • Zoveel aandacht voor IPTV doet misschien nog meer mensen denken: ¨Hey, dat wil ik ook!¨. Dus binnenkort 1 op 6 mensen?

  • Misschien dat het dan verstandig is om bij dit soort artikelen (a) de kop wat minder stellig te maken (het is tenslotte zoals verderop gesteld wordt: “naar verwachting”) en (b) aan een bronvermelding te doen?

   Wie roept dat “naar verwachting ruim 1 op de 8” gebruik maakt van illegaal IPTV? En baken dat ook eens af; de ene keer wordt er bij het begrip IPTV alleen een gebruiker van een “kastje” bedoelt, de andere keer wordt er ook iemand onder geschaard die een keer een film kijkt bij een kennis die illegaal gedownload is, of op obscure site een pornofilmpje kijkt wat zonder rechten te betalen te zien is. Met het steeds maar meer willen beperken van streamingdiensten is zelfs het gebruik van het F1Pro account door een kennis als “illegaal” te kenmerken en zou er onder kunnen vallen.

 9. Tjah, klinkt allemaal heel zielig enzo het mislopen van zoveel miljoen enzo 😅. Maar misschien er over nadenken dat al die legale abbo’s mensen een fortuin kost en dan de kwaliteit alsnog matig is hoor ik jullie niet over. En ze kunnen “aanpakken” wat ze willen. De meeste servers staan niet eens in Nederland dus hoe willen ze dat aanpakken dan hahaha. Ze lopen mijlen ver voor op de instanties. Enja tuurlijk, voor uitgerekend een 10tje per maand voor letterlijk alles, ja dat is gewoon een goede deal. Maak de prijzen van het legaal kijken normaal, dan zul je zien dat heel veel mensen ook veel meer legale abbos af zullen sluiten. Maar niet 17€ netflix, 10€ videoland, 30€ internet, 10€ prime, 15€ disney, 10€ spotify.. je zit al snel dik over de 100€ met jullie schare legale aanbod, heb het daar maar eens over in plaats van constant aan de zijde staan van die dikhoofden die deze bedrijven runnen en elk jaar meer en meer moeten binnen harken voor hun dikke volgevreten nek!

  • Daar ben ik het helemaal mee eens.
   We betalen ons blauw aan de belasting , de regering verzint steeds weer iets nieuws waar we belasting voor moeten gaan betalen, of dat ze de belasting weer gaan verhogen.

   En fab schrijft iemand hier boven “ van al dat belastinggeld zien wij bijna niks van terug”
   Van alles waar wij belasting op moeten betalen , gaat dat geld voor een heel groot gedeelte naar o. a Oekraïne want waar denk je Rutte en consern al die miljarden anders vandaan moeten halen, wat dachten jullie van al die vluchtelingen & statushouders die maar ons land blijven binnen komen.
   Die wonen hier helemaal gratis en voor niets , krijgen hun huis / appartement compleet ingericht, hoeven nergens niks voor te betalen, en al dat geld word ook van ons belastinggeld betaald .
   En de regering & belastingdienst blijft ons uitknijpen of we een Citroën zijn, maar daar komt op een dag heus wel een einde aan.
   Om op al die streamingdiensten een abonnement kunnen nemen , moet je bijna miljonair zijn.
   Daarbij betalen wel veel te veel om tv te kunnen kijken, terwijl er al jaren geen enkel fatsoenlijk programma meer op tv is .
   Steeds weer talentenshow’s , steeds meer praat programma’s, films & series die écht tot in den treuren al jaren en jaren herhaald worden.
   Spel programma’s die in de vorige eeuw al uitgezonden werden, worden nu nóg steeds uitgezonden.
   Je kunt op één hand tellen voor welk programma je graag nog eens een avondje thuis zou willen blijven?
   Dus ik raad mensen het net aan om IPTV te nemen , want dan kun je tenminste nog eens een gezellige avond met je gezin voor de tv gaan zitten, valt er genoeg te lachen, en hoef je daar bijna niks voor te betalen.
   En aangezien IPTV over de hele wereld zit, zullen ze die toch lekker nooit kunnen vinden, dus kunnen ze die ook niet doeken.
   Ik wil eigenlijk iedereen op roepen om IPTV te nemen , da b krijgen we tenminste waar voor ons geld

 10. Tja dat krijg je ervan als alles duurder wordt… Energiemaatschappijen onbetaalbaar geworden vanwege “de oorlog in Oekraïne”
  Boodschappen zijn duurder geworden vanwege “de oorlog in Oekraïne”
  Verzekeringen duurder vanwege “inflatie” wat te wijten valt aan bovenstaande
  En dan zijn er ook nog de internet/mobiele providers wie onder het mom “inflatie” de prijzen verhogen! Mensen geloven niet meer in deze bullshit en gooien het over een andere boeg omdat ze het simpelweg niet meer kunnen “betalen” en daarbij Popcorn time heeft ook meer dan een decennia bestaan en de filmindustrie staat nog terwijl de films wie over een week pas in de bioscoop kwamen toen al beschikbaar waren op popcorn time!!! Mensen gebruik je nuchtere verstand want wij zien met ons allen veels te veel 💲 tekens

 11. Ik ben het ermee eens dat de betaalde film diensten niet illegaal bekeken zouden moeten worden. Maar we mogen nu niet eens de gewone tv zenders in de wereld in een verzameling hebben en dat vind ik echt belachelijk. Gewoon Nederlandse tv maar ook bijvoorbeeld Brazilië. Waarom niet? Op youtube zijn talloze live streams en nu zijn ze alleen verzamelde in een lijst

 12. Dat krijg je met al die prijzen van nu
  Gisteren 15-04-2024 uitzending radar kan ziggo 75% markt aandeel geen andere providers bekend zelf gooien ze de.kabel niet open dus gaan mensen opzoek naar een goedkoper alternatief en nu moet brein en de fiod er aan te pas komen om dit probleem op te lossen ik ken een gezegde verbeter de wereld en begin bij ziggo en kan

 13. 1 op de 8 ?? onzin ! waar halen jullie die informatie vandaan ??? graag vermelden, want kansloos wat getallen roepen kunnem we allemaal

 14. Het grootste probleem, dat het allemaal zo versnippert is. Wil men alle streamingsdiensten legaal afnemen, zonder reclame, dan zit men algauw aan de €90 pm, Dat is nog los vh internetprovider.Dat meegerekend, komt men toch algauw aan de €150 pm. De illegale iptv aanbieders springen hier natuurlijk op in, om zo goedkoop mogelijk abonnement aan te kunnen bieden, die, naar wat ik heb begrepen, alleen voor 1 jaar vooruitbetaling kan krijgen.
  Het mooiste zou zijn, wanneer alle filmstudio’s op dit punt zouden samenwerken, om 1 groot streaming platform te vormen. Daar kan men dan een abonnement op afsluiten. Hoe de verdeling van ’t geld dan loopt, daar zullen ze wel uitkomen. Ik denk echter dat dit een utopie zal zijn.

 15. Waarom betalen. Volgens de wet gratie Gods hoef je nergens voor te betalen dus waarom zouden we dan betalen voor tv, zorg of belasting betalen. Ik betaal nergens voor.

 16. Als ze willen dat mensen legaal blijven kijken dan moeten ze de wildgroei van kanalen en hun prijzen onder controle gaan houden, je moet voor bijna elke film of serie die je wil kijken en apart abonnement af nemen of je betaald per film meer dan dat het ooit in de bios kostte… En een film huren 14 euro kost en kopen 15 euro (maar het kan nog steeds zomaar van het internet verdwijnen)

 17. Vraag bvb tot 40eu pjaar en geef ons alles films, series…eender wat… Ze zullen meer binnenrijven dan nu en verdwijnt het illegale. We zijn de grootste groep… vergelijk dat eens met het aantal abonnees. Maar nee, de topdebielen en allerlei aandeelhouders willen ook het maximale… wel wij ook voor minder ah effe kan. Perceptie is het, het is maar hoe je het bekijkt

 18. Ze moeten eens goed nadenken bij kpn, alle bullshit reclame verdienen ze bakken met geld aan, de twee grootse tv en internet aanbieders kpn en ziggo, houden de prijzen erg hoog, 55 euro voor het goedkoopste pakket internet en televisie belachelijk, in Frankrijk is het 23 euro.
  Vind je het gek dat ik iotv heb aangeschaft! 70 euro per jaar voor die reclame shit is toch genoeg, en die klote meeuwen en die twee debielen van twix heb je ook wel eens gezien, tv voor morons!

 19. Als we nu eens allemaal de nodige abonnementen betalen, en de daarmee indirect de rechten betalen, dan kunnen we via iedere, al dan niet criminele, provider de content bekijken, en kunnen de legale uitzenders eventueel de prijzen verlagen.
  Doen ze dat niet, dan vragen ze er om dat het publiek alternatieven zoekt.
  Ik hoop dat Brein en Co. veel boeven vangt om die prijsdaling te bevorderen.

 20. Ik ben geabonneerd op Netflix, Prime en Disney en ik gebruik ook IPTV. Waarom gebruik ik IPTV? Omdat deze diensten niet uitzenden in mijn moedertaal in Nederland. Iedereen kan de taal van het land waar ze zich bevinden spreken, maar het is niet hetzelfde als je moedertaal. Daarom moet ik IPTV gebruiken. Het is belangrijk om ook rekening te houden met de etnische bevolking in een land.

  • Of je beheerst het nederlands goed, of je hebt een vertaalprogramma gebruikt.
   In het eerste geval begrijp ik niet goed waarom je de taal van jouw ouders (nog) wilt aanhoren en zien op TV, tenzij jouw ouders meekijken natuurlijk. Ik heb respect voor oudere mensen die niet zo makkelijk een nieuwe taal kunnen leren.
   Iedereen is vrij om mediacontent te consumeren in elke gewenste taal. Het is dus jouw goed recht om dat te willen, en spijtig dat het aanbod zo gering is, tenzij je een abonnement neemt bij een buitenlandse iptv provider, of een nederlandse provider die ook buitenlandse content aanbiedt. Dat zou best wel eens een crimineel kunnen zijn. Ik heb hiervoor al betoogd dat dit niet jouw verantwoording is om dat te checken, dat is vrijwel onmogelijk. Het iptv-kijk-publiek mag niet verantwoordelijk worden gehouden voor controle op auteursrechten. Dat is een taak voor de overheid, die bijv. een sluitend vergunningstelsel zou kunnen inrichten, of de taak van particuliere controleurs zoals stichting Brein. Jij betaalt trouwens al indirect rechten via de abonnementen die je hebt lopen, en richt dus geen schade aan, althans niet opzettelijk. Zo ja, dan is het feitelijk overmacht wegens de onmogelijkheid om zelfstandig met zekerheid vast te kunnen stellen of jouw provider zijn rechten (wel/niet) betaalt. Kijk lekker verder, in welke taal dan ook van je ouders.

 21. Die 60€ per jaar gaat naar een criminele organisatie. Het is zwart geld, dus ook weer in het zwarte circuit. Drugs etc. Zo sponsor je de handel in illegale activiteiten.

 22. Het leven in Nederland is al kut met al die prijzen die elke dag enorm om hoog schieten en de kwaliteit van de producten in de supermarkten wordt alleen maar slechter en slechter, zonder elke normale controle van de overheid, mensen leiden door honger en armoede. Nederland is fucking bomvol, alles is duurder, kwaliteit blijft achter, boetes schieten steeds om hoog, miljarden gaan oorlogsgebieden en wapens leveren aan andere landen van uit onze belasting geld..en wij …mogen niks zeggen😣😤

 23. Kees, zoals we kunnen begrijpen jij hebt dikke inkomsten .Jij voelt niet wat wij van middel klasse voelt. Kijk even rond ons overal is internet prijzen zijn super laag vergeleken met ons. Altijd rijken willen meer nooit zijn ze tevreden met wat ze hebben in hun bezit. Ik weet wat wij doen is niet goed , maar ik ben iemand die houden veel van tv kijken en nog wat. Alles is duurde geworden en de regering zegt ja iedereen gaat vooruit in 2024. Alwel, vriend waar????? kunt u ons allemaal die op IPTV zit hoe kunnen wij ook aan geld zodat we alles normaal kunnen doen zoals vroeger. O, ben je op de hoogte dat bezine volgde jaar €1,- komt erbij per liter ,dus dat wil zeggen we gaan €3,- en nog wat betalen voor benzine alles gaat weer meer opstijgen.

 24. Je betaalt internet dus is het niet illegaal en je betaalt iptv het voordeel is dat je niet naar die stomme praat programma hoeft te kijken .en je hebt meet kues .ook heer is het net een diktatuer je voor ge dwongen om te kijken wat zij willen

 25. Een geschenk uit de hemel.
  Bij toeval kwam ik op een app terecht
  Nederlands talige.binnen een uur ging de hemel voor me open. Alles maar dan ook echt alles voor 10 euro in de maand.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*